Vaidlus Uibo toetamise üle tekkis Birminghamis toimunud sise-MM-i järel, kus Uibo teenis seitsmevõistluses pronksmedali. Kuna seitsmevõistlus ei ole olümpiaala, siis esialgu oli seisukoht, et Uibo seniselt C-tasemelt kõrgemale ei tõuse. Nüüd paigutati ta viieks kuuks B-tasemele.

Samas näiteks MM-medal on vastavalt EOK süsteemile väärt A-taset. A-tasemel on palgafondiks 2500 eurot ning ettevalmistustoetuseks 2200 eurot kuus. Eelnevalt oli Eesti Kergejõustikuliit esitanud EOK-le palve määrata Uibole A-taseme toetus.

“1. aprillist kuni augusti lõpuni saab Uibo B-taseme toetust,“ sõnas EOK asepresident Tõnu Tõniste Delfile. “Jaan Talts tegi vastava ettepaneku. Ainuke arutelu oli veel, kas panna sisse klausel EM-normi täitmise kohta. Kui peaks juhtuma, et Uibo ei täida EM-normi, siis oli arutelu, kas võtta ta varem toetuse pealt maha. Otsustasime aga toetuse kinnitada augusti lõpuni. Berliini EM-il saab ta endale juba uuesti toetuse välja võidelda.“

“EOK vaatab ja näeb kindlasti Eesti spordi suurt pilti, aga tuginedes ka EKJLi juhatuse üksmeelsele hinnangule olen seisukohal, et Maicel Uibo on väärt A-toetust. Medalivõit Birminghamis toimunud maailmameistrivõistlustel on suurepärane ning maailmatasemel sportlik saavutus,“ märkis Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi Delfile ning tõdes, et nemad maksavad B- ja A-taseme toetuse vahe kinni ehk Uibole laekub lõpuks ikkagi A-taseme toetus.

Lisaks Uibole hakkab toetust saama ka tema treener Petros Kyprianou, kellele makstakse EOK poolt kuus 1200 eurot.

Kergejõustiku EM toimub Berliinis 7.-12. augustini. Suvisel tiitlivõistlusel toimuv kümnevõistlus on kavas ka olümpiamängudel ehk seal on võimalik endale toetus välja võidelda kaheks aastaks. EM-il tuleb B-taseme kinnitamiseks võita aga hõbe- või pronksmedal. A-taseme tagab aga ainult kuldmedal.

EOK tippspordikomisjoni kuuluvad Tõnu Tõniste, Jaan Talts, Erki Nool, Anna Levandi, Jaak Mae, Jaan Kirsipuu, Aavo Põhjala, Jaanus Kriisk, EOK sekretariaadis vastutab tippspordi eest spordidirektor Martti Raju.