„Tita sai just kolme kuu vanuseks,“ lausus Vaherite tuntud tsirkuseperest pärit 28-aastane naine, kes ei kavatse naelkingi siiski veel keldrisse viia. „Plaan on sporti edasi teha.“

Korduvalt Eesti rekordeid parandanud Vaheri tippmark on 4.23, kaasmaalannadest on sentimeetri enam suutnud Reena Koll. Kuu aega pärast sünnitust hakkas Vaher taas kergelt treenima, mõistagi ei räägi me erialasest treeningust, vaid üldfüüsilisest ettevalmistusest. „Kehalises mõttes on vorm isegi üsna hea. Osad on imestanud: see pole võimalik, et sa hiljuti sünnitasid,“ rääkis Vaher, kuid tõdes siiski, et hiljuti SEB maratoni raames 10 kilomeetrit läbides andis tunda, et ta pole ammu jooksnud.

Teivashüppe puhul on äärmiselt tähtis ka vaimne pool. „Eks see ole hästi psühholoogiline ala. Minu meelest kergejõustiku aladest kõige raskem,“ teab Vaher, et endiste kõrgusteni jõudmine pole kindlasti kerge. Samas usub ta, et pole oma viimast sõna veel öelnud.

Aastatel 2008 – 2012 parandas Vaher 11 korda Eesti rekordit (4.01-4.23), sise- ja välistingimustes on ta tulnud kokku kümnel korral riigi meistriks, 2012. aasta EM-il sai teivashüppaja 27. ja aasta hiljem universiaadil 11. koha.