"Maailm on muresid täis ja pöördun minagi nüüd oma raske koormaga Teie poole. Üksi ma enam sellega toime ei tule," kirjutas Inge Tõnström sotsiaalmeedias. "Nimelt on ka minu poeg Enari (pildil) üks nendest noormeestest, kes üleöö muutunud olukorraga maailmas koroona tõttu Aafrikasse lõksu jäi. Temagi läks enne jooksuhooaega soojale maale mäestiku-jooksulaagrisse Keeniasse."

"Alguses ei tundunud asi nii hull, aga et esialgselt planeeritud 3-st nädalast on juba saanud 2 kuud, seda ei osanud keegi ette näha ja olukord on sõna otseses mõttes kipitav," lisas ta. "Lennuliiklus on peaaegu täielikult peatatud. Liiguvad vaid mõned üksikud erilennud. Hinnad on aetud väga kõrgeks ning üldse on lennule pääsemine väga keeruline."

"Erilendude hinnad kõiguvad 1500 - 3000 euro vahel ja selle eest pääseks vaid Euroopa suurematesse punktidesse Saksamaal, Inglismaal vms. Sealt edasi tuleb otsida võimalusi edasilennuks koju. Aeg kulub ja kulub ka raha, mis esialgu tagataskuisse varutud. Tulemuseks on kohe-kohe oht : kui tekibki ühel ilusal hetkel lennuvõimalus, siis polegi selleks enam ressursse. Siin tulebki mul paluda Teie abi. Parem ikka paluda kui mitte midagi teha. Enari peab ja tahab saada tagasi koju, kuid kohapeal puudub ka igasugune teenimisvõimalus."