Kutsega pääsesid EMile mitmevõistlejad Mikk Pahapill, Andres Raja ja Kaie Kand. Kergejõustikuliidu poolt seatud kvalifikatsiooninormi ületasid kolmikhüppaja Kaire Leibak, kaugushüppaja Ksenija Balta ja kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko. Lisaks astub Euroopa meistrivõistlustel starti Kadri Viigipuu 60m tõkkejooksus, Maris Mägi 400m jooksus, Tiidrek Nurme 3000m jooksus, Sirkka-Liisa Kivine kaugushüppes, Liane Pintsaar kolmikhüppes, Jaanus Uudmäe kaugus- ja kolmikhüppes ning Raigo Toompuu kuulitõukes.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri ja Eesti delegatsiooni juhi Aivo Normaku sõnul võib Torino sise-EMilt loota algselt seatud eesmärkidest isegi paremaid tulemusi. "Kui esialgu seadsime sihiks kahe kergejõustiklase jõudmise kaheksa parema hulka, siis täna annavad sportlaste hea vorm ja nende viimase aja silmapaistvaid tulemused põhjust loota isegi enamat," selgitas Normak, kelle hinnangul on ka medali saamine Euroopa sisemeistrivõistlustel täiesti reaalne.

Eesti kergejõustiklasi toetavad Elion, Nike, ERGO Kindlustus, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee. Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.