Üheksa aastat Rakveres korraldatud Eesti üks suurimaid ja Baltikumi kõige erilisem rahvaspordi sündmus on valinud juubeliaasta tähistamiseks pealinna, luues korraldajate sõnul kõigile senistele ja tulevastele ööjooksjatele täiesti uue ja erakordse elamuse. "Kaunis Ülemiste City, tulesõu, ooperi, hip-hopi, disko ja raskeroki elamustänavad ning ülivõimas start Ülemiste keskuse eest – need on 2020. aasta jooksu märksõnad. Lisades siia toetajate auhinnad, erikujundusega juubelimedali ja jooksuajaloo tegemise võimaluse, saamegi suvelõpu elamuse, mida naljalt ei unusta," märkis ööjooksu eestvedaja Marko Torm.

Ülemistes läbiviidavale erilisele liikumisfestivalile oodatakse Sportlandi 5 km ja Powerade’i 10 km distantsidele kümnete välisriikide liikumisharrastajaid ja tuhandeid eestimaalasi. Liikumisrõõmu pakutakse ka lastele. Joostakse traditsiooniliselt Nike'i jooksusärgis, mida on võimalik lunastada juba 15. augustil Rakveres toimuval Viking Line Eesti Ööjooksul. "Kaks sündmust – kaks eripalgelist elamust, kaks medalit, üks võistlussärk ja esimest korda kümne aasta jooksul Tallinnas," lisas Torm.

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul on Ülemiste piirkond suurepärane asukoht ööjooksu korraldamiseks ja distantside läbimiseks. "Baltikumi üks erilisemaid jooksuüritusi annab 2020. aastal kõikidele aktiivsetele tallinlastele ja kaugematele külalistele võimaluse saada osa rahvaspordi üritusest, mis oma pikaaegse traditsiooniga on äratanud spordisõprade huvi juba viimased üheksa aastat," lausus ta. „Ülemiste keskus toetab aktiivse eluviisiga ning oma tervisest hoolivaid inimesi ning meil on väga hea meel olla Eesti ööjooksu Ülemiste eri stardi- ning finiši paigaks.“

Juubeliaasta alguse puhul kehtib 28.12.2019–02.01.2020 eripakkumine: registreerides nii Rakveresse kui Tallinnasse korraga, saab Tallinna jooksu pääsme vaid 13 € eest. Lisaks tunnustab piiratud päevade vältel registreerunuid Viking Line Stockholmi kruiisi kinkekaardiga neljale. Registreerimine toimub Talvise Ööjooksu võistluskeskuses 28. detsembril ja korraldaja kodulehel: www.ööjooks.ee.