Jooksualadel loovad põnevust eelkõige Rasmus Mägi ja Marek Niidu duell 400m jooksus, kas Liina Tšernov suudab 1500m püsititada Eesti rekordi ja millist hoogu näitab meistrivõistlustel vigastuspausilt naasnud Ksenija Balta?

Kiirjooksud

Sprindidistantsidel on meestest kindlaks favoriidiks Eesti rekordi omanik Marek Niit, kes soovib Eesti meistrivõistlustel täita Moskva MMi norme. 100m ja 200m jooksudes pakuvad talle konkurentsi eelkõige Timo Tiismaa ja Rait Veesalu. 400m jooks tõotab põnevat duelli Niidu ja 400m tj Eesti rekordi omaniku Rasmus Mägi vahel. Tõkkesprindis soovib mullust meistritiitlit kindlasti kaitsta Rauno Kirschbaum, kuid seda ohustavad nii mitmevõistleja Andres Raja kui ka äsja samal distantsil Eesti juunioride rekordi jooksnud Keiso Pedriks. Tõkkesprindis teevad väljaspool arvestust kaasa ka Ashton Eaton ja Pascal Behrenbruch. 400 m tj kindel faovriit on U23 Euroopa meistrivõistluste pronksimees Rasmus Mägi.

Naiste lühikestel spindidistantsidel teeb esimese stardi Eestis pärast kahe aasta pikkust võistluspausi Ksenija Balta. 100m jooksus pakuvad talle konkurentsi eelmise aasta Eesti meister Maarja Kalev ja Diana Suumann. 200m distantsil on sel kiireimat minekut näidanud Dane Must. Sellel distantsil teeb väljaspool arvestust kaasa ka Kanada seitsmevõistleja Brianne Theisen-Eaton. 400m nii tõketeta kui ka tõketega jooksus on favoriidiks Maris Mägi. Lühikeses tõkkesprindis läheb oma järjekordset meistritiitlit jahtima mitmevõistleja Grit Šadeiko.

Keskmaajooksud (800 ja 1500m)

Naiste keskmaajooksudes on kindlasks favoriidiks oma parimat hooaega tegev Liina Tšernov. Liina on parandanud sel hooajal oluliselt mõlema distantsi isiklikke rekordeid ja soovib meistrivõistlustel rünnata 1500m Eesti rekordit. Loodetavalt suudavad talle mõningast konkurentsi pakkuda nooremad jooksjad: Kelly Nevolihhin, Ketlin Kivi, Birgit Pihelgas. Meeste 800m tõotab tulla tasavägine, sest tase on ühtlane ja esikohale konkureerivad 4-5 jooksjat, favoriidiks sel hooajal 800m jooksus vähe võistelnud Nikolai Vedehin. Keegi pole jooksnud sel aastal alla 1.51 ja see võiks olla eesmärk. Ka 1500m on edetabel mullusest nõrgem, kuid EMV tõotab selle paranemist. Favoriidid on Vedehhin ja kodus sel hooajal vähe võistelnud Tiidrek Nurme.

Pikad maad (5000m ja 3000m tak, käimine)

5000m ja meeste 3000m takistusjooksust kujunevad kindlasti hooaja tugevamad kodused jooksud. Meestest on kohal kõik paremad peale Nurme, kes jookseb kõrvaldistantsi 1500m. 5000m peaks medaliheitlus kulgema viie enam-vähem võrdse mehe – Allar Lamp, Viljar Vallimäe, Sergei Tšerepannikovi, Priit Ausi, Roman Fosti – vahel. Takistusjooksus on kohal kogu paremik - noorsoo EMil äsja 5. koha saanud Kaur Kivistik teeb ainsa koduse takistusjooksu ja talle pakuvad konkurentsi Lamp, Aus ja Tšerepannikov. Naiste 5000m on favoriidid peale vigastust taas jooksurajal olev Jekaterina Patjuk ning kaks nädlalat enne MM maratoni vormi näitav Evelin Talts, kellele pakub konkurentsi Lily Luik. Käimisdistantsidel on favoriitideks Lauri Lelumees ja Anna Kukankova.

Kõigi võistlustele registreerunutega saab tutvuda SIIN.

Võistlused algavad 27. juulil kl 16:45 ja 28. juulil kl 13:45. Detailse ajakavaga saab tutvuda siin - http://goo.gl/YqPlp.

Piletid on saadaval alates tund aega enne võistluste algust kohapeal. Müügil: 1-päeva pääse - täispilet 5€, sooduspilet 2€. Sooduspilet kehtib õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele sissepääsu juures soodustust tõendava dokumendi esitamisel. Kuni 7-aastased lapsed (k.a.), invaliidid ning nende saatjad ja ajateenijad saavad võistlustele TASUTA.

Eesti kergejõustiklasi toetavad Nike, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee. Eesti Kergejõustikuliidu ametlik joogipartner on Saku. Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.