Ülejäänud mees- ja naiskonna liikmed selgitatakse välja Eesti-Soome-Rootsi maavõistluse ja teiste mais-juunis toimuvate võistluste tulemuste alusel. 

Eesti Kergejõustikuliidu mitmevõistluse alarühma vastutava treeneri Tõnu Kaukise sõnul on nii mees- kui naiskonna kandidaatide ring tänase seisuga laiem kui superliiga koondisekohtade arv.

Meestest pretendeerivad koondise kahele vabale kohale viis kümnevõistlejat - Mikk-Mihkel Arro, Tarmo Riitmuru, Aigar Kukk, Hendrik Lepik ja Artur Liiv, kes näitavad oma vormi 5. ja 6. juunil toimuval Eesti-Soome-Rootsi maavõistlusel.

"Kõik koondise kandidaadid on ettevalmistuse ühe osana käinud varakevadises treeninglaagris soojemas kliimas. Praegu annab Eesti kümnevõistlejate paremik vormile viimast lihvi välislaagris Kreekas ning superliiga võistluse eel korraldame koondise treeninglaagri Tallinnas," kommenteeris Kaukis sportlaste ettevalmistust.

Hetkel Pahapilli, Raja ning Arroga Kreekas viibiva treeneri Remigija Nazaroviene kinnitusel on ettevalmistus läinud plaanipäraselt ja sportlaste vormiga võib rahul olla.

"Suvehooaja esimese võistluseni Götzises on jäänud vaid nädal ning oleme selle nimel palju tööd teinud. Kreeka laagris anname vormile veel viimase lihvi," selgitas Nazaroviene.

"Oleme ettevalmistusse kaasanud ka füsioterapeut Martin Vahimetsa, kel on tänu Mikk Pahapilliga kestnud mitmeaastasele koostööle head teadmised mitmevõistlejate eripäradest," sõnas Nazaroviene.

Seitsmevõistluse karikavõistluse koondise kohtadele kandideerivad eelmisel aastal Hispaanias võistkonnale superliiga pileti lunastanud naiskonda kuulunud Kaie Kand, Grit Šadeiko, Ebe Reier ja Anne Viskov.

"Potentsiaali koondisesse pääseda on ka Moonika Kallasel, Mari Kalupil ja Veera Baranoval ning kindlasti on üllatusvõimeline noor Grete Šadeiko. Ksenija Balta on plaaninud sel suvel mitmevõistlust proovida, kuid otsust superliigas võistlemise kohta pole ta veel teinud," kommenteeris Kaukis.

Sarnaselt kümnevõistlejatele komplekteeritakse naiste koondis eelkõige juuni esimesel nädalavahetusel Stockholmi lähistel Täbys toimuva Eesti-Soome-Rootsi maavõistluse tulemuste põhjal.

Eesti Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul on Tallinnas toimuval võistlusel Eesti meeskonna eesmärgiks korrata aastatetaguseid tegusid ning võita kodupubliku ees Euroopa karikavõistluse superliiga karikas.

Eesti kümnevõistlejatele pakuvad konkurentsi Venemaa, Ukraina, Rootsi, Prantsusmaa, Soome, Hispaania ja Valgevene sportlased. Eesti naiskonnal on sihiks tulla kolme parema hulka, võisteldes Tšehhimaa, Poola, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa, Rootsi ja Ukraina seitsmevõistlejatega.

Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliiga toimub Tallinnas Kadrioru staadionil 26. ja 27. juunil 2010.

Võistluse piletid on müügil Piletilevis hinnaga 75 krooni, sooduspilet õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele ja invaliidi saatjaile maksab 25 krooni. Kuni 7-aastastele on võistlusele sissepääs tasuta.

Lisainformatsiooni superliiga kohta saab veebiaadressilt http://www.ecce2010tallinn.org/ee