Koondise liidriteks on Ksenija Balta ja Gerd Kanter, samuti võistlevad tänavu juba Eesti rekordeid püstitanud Liina Laasma, Liina Tšernov, Jekaterina Patjuk, Marek Niit ja paljud teised meie tipud.

Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordi juhi Marko Aleksejevi sõnul on tänavu koduareenile sammuv rahvuskoondis tugevam kui mullu Dublinis toimunud esiliiga võistlusel. „Paljud sportlased on aastaga teinud meeldiva arenguhüppe ning mõned olulised koondislased on vigastustest võitu saanud. Konkurents on siiski väga tihe ja enne võistlust punkte jagada ei maksa. Koondise eesmärk on jääda püsima Euroopa 20 tugevama kergejõustikuriigi hulka ehk jätkata ka järgmisel aastal esiliigas,“ ütles Aleksejev.

Eeloleval nädalavahetusel, 21.-22. juunil on Kadriorus tulemas kaks tihedat võistluspäeva, kus rinda tuleb pista teiste seas olümpiavõitjate, maailma- ja Euroopa meistritega. Erinevalt tavapärasest on iga sportlane on väljas mitte iseenda, vaid meeskonna eest. Eesti värve kaitsma ja kõrgete kohtade eest võitlema asub Eesti koondis järgmises koosseisus.

Mehed: Mikk Mihkel Nurges (100m), Marek Niit (200m ja 400m), Raimond Valler (800m), Andi Noot (1500m), Tiidrek Nurme (3000m ja 5000m), Andres Raja (110m tõkkejooks), Rasmus Mägi (400m tõkkejooks), Kaur Kivistik (3000m takistusjooks), Hendrik Lepik (kõrgushüpe), Mihkel Saks (kaugushüpe), Igor Sjunin (kolmikhüpe), Veiko Kriisk (teivashüpe), Kristo Galeta (kuulitõuge), Gerd Kanter (kettaheide), Mart Olman (vasaraheide), Risto Mätas (odavise). 4x100m teatejooksu meeskonda kuuluvad Mikk Mihkel Nurges, Rait Veesalu, Markus Ellisaar, Marek Niit ja Richard Pulst (varuvõistleja) ning 4x400m teatejooksu tiimi Rivar Tipp, Rasmus Mägi, Rauno Künnapuu, Marek Niit ja Jaak-Heinrich Jagor (varuvõistleja).

Naised: Ksenija Balta (100m ja 200m), Maris Mägi (400m), Liina Tšernov (800m ja 1500m), Liina Luik (3000m), Jekaterina Patjuk (5000m ja 3000m takistusjooks), Grit Šadeiko (100m tõkkejooks), Karmen Veerme (400m tõkkejooks), Anna Iljuštšenko (kõrgushüpe), Kristella Jurkatamm (kaugushüpe), Marit Jukk (kolmikhüpe), Reena Koll (teivashüpe), Kätlin Piirimäe (kuulitõuge), Anu Teesaar (kettaheide), Kati Ojaloo (vasaraheide), Liina Laasma (odavise). 4x100m teatejooksu naiskonna moodustavad Grit Šadeiko, Diana Suumann, Maarja Kalev, Ksenija Balta ja Maris Mägi (varuvõistleja) ning 4x400m teatejooksu naiskonna Dane Must, Helin Meier, Karmen Veerme, Maris Mägi ja Ksenija Balta (varuvõistleja).

Esiliiga võistlused algavad Kadrioru Staadionil laupäeval kell 12.30 ja pühapäeval kell 12.45. Piletid on saadaval alates tund aega enne võistluste algust kohapeal.

Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused toimuvad neljas liigas – superliiga, esiliiga, teine liiga ja kolmas liiga. Esiliigas võistlevad Eesti kõrval Valgevene, Kreeka, Norra, Rumeenia, Portugali, Soome, Iirimaa, Belgia, Ungari, Sloveenia ja Leedu koondised. Iga riik on igal alal esindatud ühe sportlasega; ala võitja toob oma kodumaa võistkonnale 12 punkti, teine koht 11 punkti jne. Riigid, kes lõpetavad esiliiga võistluse kolme esimese seas, tõusevad superliigasse (12 parima hulka) ning eelviimasele ja viimasele kohale jäänud riigid langevad teise liigasse.