Juunioride EM-i normi on täitnud 11 koondislast: Eleriin Haas kõrgushüppes, Ellina Anissimova vasaraheites, Grete Šadeiko seitsmevõistluses, Kaia Soosaar kaugushüppes, Karl-Robert Saluri kümnevõistluses, Kätlin Tõllasson kettaheites, Liina Laasma odaviskes, Meelis Siimson kaugushüppes, Ragnar Kraav kettaheites, Rasmus Mägi 400m tõkkejooksus ning Rasmus Rooks 100m jooksus ja kaugushüppes.

Normitäitjate andmed:
Ellina Anissimova

Spordiala: vasaraheide
Parim tulemus: 58.64
Klubi: NPSK Narva
Treener: Sergei Anissimov

Grete Šadeiko
Spordiala: 7-võistlus
Parim tulemus: 5705 punkti
Klubi: KJK Järvala
Treener: Leonhard Soom

Liina Laasma
Spordiala: odavise
Parim tulemus: 57.82
Klubi: Pärnumaa SL
Treener: Jaan Tamm

Kaia Soosaar
Spordiala: kaugushüpe
Parim tulemus: 6.17
Klubi: Nõmme KJK
Treener: Epp Maasik

Kätlin Tõllasson
Spordiala: kettaheide
Parim tulemus: 48.91
Klubi: VAK Staier
Treener: Ants Kiisa

Rasmus Mägi
Spordiala: 400m tj
Parim tulemus: 51.17
Klubi: TÜ ASK
Treener: Taivo Mägi

Karl-Robert Saluri
Spordiala: kümnevõistlus
Parim tulemus: 7206 punkti
Klubi: KJK Kose 2000
Treener: Tõnu Kaukis

Meelis Siimson
Spordiala: kaugushüpe
Parim tulemus: 7.62
Klubi: KJK Nõmme
Treener: Maie Uudmäe

Rasmus Rooks
Spordiala: 100m, kaugushüpe
Parim tulemus: 10.68, 7.46
Klubi: SK Active TC
Treener: Huko Linnas

Ragnar Kraav
Spordiala: kettaheide
Parim tulemus: 53.46
Klubi: KJK Hiiker
Treener: Toivo Pruul

Eleriin Haas
Spordiala: kõrgushüpe
Parim tulemus: 1.84 (selle aasta parim 1.79)
Klubi: SK Altius
Treener: Ando Palginõmm

Teised koondislased ei ole normi täitmiseni veel jõudnud, ent nende taset võib pidada piisavaks, et konkureerida rahvusvahelisel tasemel. Nii asuvad staadionile võistlema Andra Viidikas 400m tõkkejooksus, Anri Mulin teivashüppes, Danil Sigejev kolmikhüppes, Egert Miljan kuulitõukes, Erik Jagor 110m tõkkejooksus, Helin Meier 400m jooksus, Kelly Nevolihhin 3000m takistusjooksus, Kristel Metsa kolmikhüppes, Markus Ellisaar 200m jooksus, Priit Sihver odaviskes, Sergei Tarasjuk 400m jooksus, Sören Jõõras kõrgushüppes, Taavi Kruut 1500m jooksus, Terje Kaunissaar seitsmevõistluses, Valeri Poddevalin 800m jooksus. Kätlin Tõllasson, kes on normi täitnud kettaheites, võistleb lisaks ka kuulitõukes. 4x100m teatejooksus kuuluvad meeskonda Markus Ellisaar, Erik Jagor, Martin Männik, Rasmus Rooks, Meelis Siimson ja Sergei Tarasjuk.

Eesti Kergejõustikukoondise noorte vastutava treeneri Taivo Mägi sõnul astub kodupubliku ette rõõmustavalt suur koondis. „Igaüks neist läheb staadionile eesmärgiga teha võimalikult tugev võistlus vastavalt oma võimetele. Kõik tahavad ju rõõmustada nii kodupublikut kui iseend hea tulemusega. Koondises on mitmeid sportlasi, kelle võimed ja vorm lubavad kaasa rääkida 1.-8. kohtade jaotamisel,“ ütles Mägi.

Kõigil Euroopa Kergejõustikuliidu liikmesmaadel on õigus panna tiitlivõistlustel välja sportlane igal alal, kus normitäitjat pole. Eesti Kergejõustikukoondise peatreeneri Aivo Normaku sõnul analüüsiti nendel juhtudel sportlase potentsiaali EM-i tasemel võistlemiseks. „Koondisesse nimetatud sportlased on Eestis oma ala esinumbrid ja neil on meie hinnangul piisavalt hea tase, et juunioride EM-il konkurentsis püsida. Usume, et selline võimalus süstib sportlastesse lisamotivatsiooni hea tulemuse saavutamiseks. Kindlasti ei saa unustada ka saadavat suurvõistluse kogemust, mis tuleb sportlaskarjääri jätkamisel kasuks,“ rääkis Normak.

„Kahju on sellest, et pärast nõupidamisi treeneri ja perekonnaga ning nende vahendusel saadud tagasisidet arstilt ja taastusravi läbiviivalt füsioterapeudilt peab Grete Šadeiko vigastuse tõttu juunioride EM-i siiski vahele jätma. Grete on hetkel küll võistlusele registreeritud 200m jooksus, ent tõenäoliselt ta ka sellel alal ei osale,“ nentis Normak. „Grete tuleb staadionile koondisekaaslastele kaasa elama ning annab sel moel oma panuse Eesti koondise heasse esinemisse ja tugevasse meeskonnavaimu. Grete eemalejäämine on kahtlemata kurb, kuid tema edasist karjääri silmas pidades on otsus mitte võistelda kindlasti õige ja vajalik,“ on Normak kindel.