Alaliidu peatreeneri Aivo Normaku hinnangul on Eesti koondisel tänavu potentsiaali nii medaliteks kui uuteks isiklikeks tippmarkideks. „Eelmisel korral, 2009. aasta sise-EMil Torinos seadsid kaks kuldmedalit lati väga kõrgele. Tänavu on selge medalipotentsiaal koguni kolmel sportlasel – tiitlikaitsjatest kaugushüppajal Ksenija Baltal ja mitmevõistlejal Mikk Pahapillil, samuti Euroopa seitsmevõistluse hooaja edetabeli teise tulemuse mehel Andres Rajal. Paraku on kõiki kolme kimbutanud terviseprobleemid, ent Balta ja Pahapilli enesetunne on päev-päevalt paranemas ning uudised Tenerife laagrist räägivad, et ka Raja on vigastusest paranemas ning heas vormis. Lõplikult näeb siis, kui sportlased võistlustingimustes end proovile panevad, loodame kindlasti parimat,“ lausus Normak.

Peatreener lisas, et medalilootustega võrdselt suured ootused on sportlastele isiklike tippmarkide püstitamiseks või isiklike rekordite lähedasteks sooritusteks. Kui tervis vastu peab, on Andres Rajalt väga reaalne oodata isikliku rekordi parandust. Mitmevõistleja Grit Šadeiko ja kõrgushüppaja Grete Udras on läbi hooaja esinenud korraliku stabiilsusega. Udras on Euroopa siseedetabelis omal alal 7. kohal, Šadeiko koht kõrgemal, 6. positsioonil. Neilt mõlemalt on reaalne loota kohta esikaheksas. Mulluse sise-EMi seitsmes, kolmikhüppaja Jaanus Uudmäe on korduvalt demonstreerinud oma oskust vormi ajastada ja realiseerida just tiitlivõistlustel. Kolmikhüppaja Veera Baranova on heas vormis ja võimeline hüppama üle 14 meetri, kui sooritused tehniliselt õnnestuvad. Häid tulemusi võiks oodata ka 1500 meetri jooksus Roman Fostilt ja 400-meetri jooksus Rasmus Mägilt, kes teevad Pariisis täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi.

„Arvestades „kolmandiku reeglit“, kus 1/3 võistleb suurepäraselt, 1/3 keskpäraselt ja 1/3 ebaõnnestub, ja mõõdukat optimismi, siis on reaalne sellelt tiitlivõistluselt Eestile oodata ühte medalivõitu ja kolme sportlase jõudmist kaheksa tugevama hulka,“ märkis Normak.

Koondise tugipersonalina lähetatakse Pariisi normi täitnud sportlaste treenerid. Sportlaste tervisliku seisundi eest seisavad hea koondise arst dr Mihkel Mardna ja füsioterapeudid Indrek Tustit ja Martin Vahimets. Delegatsiooni juht on peatreener Aivo Normak.

Eesti kergejõustiklasi toetavad Elion, Nike, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium ja Eesti Olümpiakomitee.

Kergejõustikuliidu meediapartneriteks on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.