Tänavu on lubanud meistrivõistlustel startida juba mitmeid Eesti rekordeid püstitanud Ksenija Balta, Liina Tšernov, Marek Niit, Tiidrek Nurme, Rasmus Mägi ja Jekaterina Patjuk. Tippudest võistlevad Eesti meistri tiitlite nimel ka olümpiavõitja Gerd Kanter, mitmevõistlejad Mikk Pahapill, Andres Raja, Grit Šadeiko ja Mari Klaup, Maris Mägi, Eleriin Haas, Tanel Laanmäe, Risto Mätas, Kaur Kivistik, Kristo Galeta, Liina, Leila ja Lily Luik.

2014. aastal makstakse suvistel täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel olümpial kavas olevate kergejõustikualade võitjatele ning võitja treenerile toetust. Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on Eesti meistri toetuse eesmärk väärtustada tipptasemel võistlemist ja motiveerida sportlasi võistlema. Eesti meistriks tulnud sportlane saab ühekordse toetusena 500€ ja Eesti meistri treener 300€.

Kõigi võistlustele registreerunud sportlastega saab tutvuda SIIN.

Võistlused algavad laupäeval, 2. augustil kell 16:30 ja pühapäeval, 3. augustil kell 9:30. Pühapäeval algab võistluspäev hommikul käimisdistantsidega, muu programm algab kl 17 meeste vasaraheitega.

Eesti meistrivõistluste kavas on ka kaks Eesti Paraolümpiakomitee ala – laupäeval kuulitõuge (algus kl 16:45) ja pühapäeval ratastoolisõit (algus kl 16:45).