Juba saabuval nädalavahetusel võib Lasnamäe Kergejõustikuhallis näha võistlemas suurt osa Eesti kergejõustikutippudest, kellest nii mõnelgi on eesmärgiks märtsi alguses Prahas toimuvate Euroopa sisemeistrivõistluste normatiivi alistamine.

Eesti talvistel kergejõustiku meistrivõistluste sprindidistantsidel selgub, kes on hetkel Eesti kiireimad mees ja naine. Järgnevalt lühike analüüs Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordijuhi Marko Aleksejevi sulest, mida oodata nädalavahetusel toimuvatelt sprindialadelt.

Kõige lühemal sprindidistantsil, 60m jooksus peaks vähemalt kolmel mehel – Mart Murul (Audentese SK), Kaspar Mesilal (Tartu SS Kalev) ja Norras treenival Rait Veesalul (SK Altius) - jaguma abitsiooni võtta Richard Pulstilt (Audentese SK) hooaja edetabeli liidrikoht. Pulst omakorda ei tule kindlasti Eesti meistrivõistlustel seda kohta neile kinkima. Kui meeste sprindis on asi edetabelis ja meistritiitlis, siis naiste samal ala on Maarja Kalevil (TÜ ASK) kindla edetabeli juhina veel vaid 1/10 sekundit puudu Euroopa sisemeistrivõistluste normatiivist (7,40). Eeldatavalt peaks põnevaks minema ka Maarja seljataga, kus noor U18 MM koondise kanidaat Johanna Ilves püüab oma esimest täiskasvanute Eesti meistrivõistluste medalit konkurentsis U20 EM koondise kandidaatide Kreete Verlini (SK Fortis) ja Õilme Võro (KJK Lõunalõvi) ning mulluse 60m sprindi hõbemedalisti Diana Suumanniga (TÜ ASK).

Samad nimed asuvad ka naiste 200m sprindis meistrimedaleid püüdma. Siin teeb aga medalite jagamise veel pingelisemaks Grit Šadeiko (TÜ ASK), Maris Mägi (TÜ ASK) ja hooaja edetablijuhi Egle Uljase (individuaalvõistleja) lisandumine konkurentsi. Meestest asub halliringi kiireima tiitlit kaitsma Rait Veesalu. Tema edetabeli liidri kohta ja tiitli püüavad endale ennekõike Markus Ellisaar (TÜ ASK), Jaak-Heinrich Jagor (Tartu SS Kalev) ja Jakob Goroško (TÜ ASK).

Meeste 400m jooksus pretendeerivad esikohale mullune Zürichi EM koondislane 400m tõkkejooksus Jaak-Heinrich Jagor ja tänavusuvise U23 EM koondise kandidaat Sten Ütsmüts (TÜ ASK). Naiste 400m jooksu edurivi peaksid moodutama Helin Meier (Nõmme KJK), Maris Mägi, Egle Uljas ning loodetavasti veel keegi üllataja.

Naiste tõkkesprindis on stardis viimaste aastate selle ala valitseja Grit Šadeiko. Meeste 60m tõkkejooksus võib eeldada, et kolme medalit plaanivad omavahel jagada neli meest - Gert Valdsalu (KJK Järvala), Teet Meerits (TÜ ASK), mitmevõistleja Kaarel Jõeväli (Audentese SK) ja Mikk Mihkel Nurges (TÜ ASK).

Esialgseid stardinimekirju alade kaupa saab vaadata SIIT. Võistlused algavad laupäeval kl 15.00 ja pühapäeval kell 11.00. Detailse ajakava leiab Eesti Kergejõustikuliidu kodulehelt. Sissepääs võistlustele on kõigile tasuta. Mõlemast võistluspäevast on Delfi TV-s kavas ka otseülekanded.