Teisipäeva varahommikul ETV saates Terevisioon ja Kuku raadios küsimustele vastates ütles Anvelt, et tema andmetel ei ole Bernatski kundede hulgas ühtegi Eesti olümpiavõitjat.

Rohkem ei soovinud Anvelt nimede kohta ühtegi kommentaari jagada.

Anvelt rõhutas Kuku raadio intervjuus, et peab paljastust oluliseks, et tänased "puhtad sportlased" saaksid rahulikuma südamega oma tööd teha. "Olen veendunud, et praegune meie tippsport on puhas. Aga minevikus on olnud mädapaiseid ja need tuleb avada," sõnas ta.

Vitali Bernatski paljastas teisipäeval Kärt Anvelti artiklis ulatusliku dopingukasutamise Eesti spordis aastail 1995-2007. Bernatski väidab, et varustas kasvuhormooni ja EPO-ga tuntud Eesti kergejõustiklasi, lisaks mainis ka ühe suusataja nime. Eesti Päevaleht ei avaldanud nende sportlaste nimesid, kuid lehe ajakirjanikud on kõigi Bernatski nimetatud sportlaste ja nende treenerite või vahendajatega rääkinud. Kõik nad eitavad oma seotust dopinguga.

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli ning Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port teatasid, et mõlemad organisatsioonid alustavad Bernatski väidete kontrollimiseks uurimist.

Jaga
Kommentaarid