Siiski tehakse otsus iga konkreetse juhtumi suhtes eraldi. Novembris kohtubki Ohuruogu olümpiakomitee esindajatega ning koos üritatakse jõuda lahenduseni. Kohtumise kuupäev pole veel kindlaks määratud, kuid olümpiakomitee on lubanud Suurbritannia aasta parimaks naissportlaseks valitud veerandmaileri kindlasti ära kuulata.

Osaka MM-il üllatusvõidu saanud 23-aastane Ohuruogu kandis aastast võistluskeeldu, sest ta jättis kolmel korral järjest dopingukontrolli ilmumata. Maailmameister sai temast vaid 23 päeva pärast võistluskeelu lõppemist.

“Pärast MM-i mõistsin, et jooksmine on minu armastus, ma ei andnud endale treeningul ühtegi vaba minutit,” rääkis Independentile Ohuruogu, kes lubas jätkata spordiga isegi siis, kui olümpiakomitee oma otsust ei muuda. Esialgu valmistub ta hoolikalt Pekingi mängudeks.

“Oleksin soovinud võita MM-il ka Sanya Richardsi (kes ei mahtunud USA koondisesse — toim), kuid pole midagi — loodan temast jagu saada olümpiamängudel,” ei jäänud inglannal enesekindlusest puudu. “Mul on terve talv aega selle nimel tööd teha.”