Vanameistrit (täna 58.98m) edestas kokkuvõttes 60.96-ga viienda koha saanud Eesti teise võistkonna liiga Martin Kupper. Meeskonnad pandi kokku aga Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal ning seetõttu heitis sel hooajal viiel võistlusel üle 60 meetri heitnud 23-aastane Kupper koos Priidu Niitiga. "Potensiaali oli Eestil rohkem. Kahjuks pandi võistkonnad kokku Eesti meistrivõistluste põhjal. Ega ma ise kohta kinni ei hoia," rääkis Tammert, keda paar päeva tagasi ründas kõhuviirus.

Võistluste parimaks koondarvestuses tuli Euroopa meeskond koosseisus Erik Cadee (63.79m)-Daniel Stahn (60.25m). "Euroopast tulid kaks tubli meest ja mõlemad heitsid hästi. Riikide arvestuses keegi mööda ei läinud. Aga puudu jäi meil natuke mõlemal mehel."

Kosel oli võistlejaid hoolimata rõskest ilmast tervitamas paar-kolmsada inimest, keda korraldajad ka uhke ilutulestikuga autasustamise järel tänasid. Kuna tegemist oli ühtlasi ka Aleksander Tammert seeniori memoriaaliga, oli üks korraldajatest ka kettamees ise. "Aasta tagasi oli natuke kõle seal Tallinnas olla. See aasta jäime Kose publikuga väga rahule. Võibolla ongi hea sellises väikeses kohas võistlusi korraldada."
Vaata, mida Tammert lõppevast ning järgmisest hooajast räägib: