Et rahvusvahelisse telepilti kummalgi Teemantliiga etapil Balta hüpped ei jõudnud ning ainsaks infoallikaks on olnud siinsetele kergejõustikusõpradele seega numbrid tablool, uurisime nüüd asjaosaliselt endalt, kuidas senised võistlused tegelikult kulgenud on.

"Stockholmis mõõdeti avakatsel mu tulemuseks 6.43, kuid seal oli pakutabamises varu tegelikult oma 40 sentimeetrit," tõdeb Balta. "See oli selline hüpe, mida ma olen kogu aeg otsinud. Arvan, et isegi kui sisehooaega arvestada (Balta hüppas sees tänavu 6.75 - toim), oli tegu minu selle aasta pikima hüppega."

Laupäeval võistles 28-aastane Balta juba Kadriorus, ent seekord 100 meetri distantsil. Ka Tallinnas polnud ilmataat sugugi helde. Võiduaeg 11,62 andis siiski järjekordse signaali, et Nissist pärit sportlane on olümpia-aastal heas hoos.

"Tegelikult ma Eesti rekordist täna isegi ei mõelnud. See võistlus oli lihtsalt trenni eest," tunnistas Balta, kes hoiab tippmarki (11,35) 2014. aastast enda käes.

Seda, kas Balta enne Amsterdami EM-i veel võistelda plaanib ning kuivõrd kaugel ta oma ideaalsest vormist hetkel on, saab kuulda ja vaadata juba videost!