Tutvustame igal päeval esikümmet alt ülespoole ning kuulutame võitja välja 27. detsembril.

Senine edetabel: 10. Kristjan Kangur, 9. U-21 võrkpallikoondis, 8. Kaia Kanepi, 7. Tanel Kangert, 6. Korvpallikoondis, 5. Epeenaiskond.

4. koht - Gerd Kanter

Moskva MM-i pronksmedalist, IAAF-i Teemantliiga üldvõitja, aasta kergejõustiklane. Need on tiitlid, mis 2008 Pekingi olümpiavõitjale ja 2007 Osaka maailmameistrile tänavu osaks said. Isiklikku rekordit 73.38 omav 34-aastane kettaheitja tänavuseks parimaks tulemuseks oli 31. augustil Kohilas heidetud 67.59.

"Ma ei ütle, et ma pole pronksiga rahul. Lihtsalt emotsioon medalivõidust oleks parem, kui suutnuksin siin heita 67,5 või 68 meetrit. Esimene emotsioon on hetkel nõrk," tunnistas Kanter 13. augustil kohe pärast medalivõitu ning lisas paar päeva hiljem pikemas intervjuus, et tegelikult on 70 meetrit temas veel olemas, kuid "selle aasta märksõna oli seljavigastus".

Vaata Kanteri kõnet Moskvas medalipeol!

Kanteri tänavuse seljahäda algeid tuleb otsida juunikuisest Tšehhi võistlusest, millele järgnes pikk võistlusreis USA-sse. "Oleksin ma kohapeal olnud, oleksin saanud probleemi enne pikka lendu USA-sse korrigeerida ning see oleks meie hooajast päästnud neli nädalat," avaldas füsioterapeut Indrek Tustit 15. septembri Vikerraadio saates "Spordipühapäev" loodetust kehvema vormi saladuse.

Teemantliiga üldvõiduga sai aga Kanteri endagi meel lõpuks rahu - aastale oli pandud väärikas punkt. Sarja kokkuvõttes jäi selja taha ka viimaste aastate kettaheite valitseja Robert Harting.

"Kui hooaega vaadata, siis Teemantliiga finaal-etapp võiks tähtsuselt ikkagi teine olla. Lisaks üldist fooni arvestades, kus mind on kimbutanud ka vigastus, teeb selline saavutus hooaja lõpus rõõmu küll," rõõmustas Kanter pärast Zürichi finaaletappi. "Siit on hea minna järgmisele hooajale uue motivatsiooniga vastu ja usun, et ka poolehoidjate silmis sai aasta ilusa lõpu."

Paar päeva hiljem sai kodupublik näha Kanterit oma tänavuse aasta võimete tipul, kui Kohilas toimus ERGO Kergejõustiku Finaal. Viiendal katsel heitis ta seal oma hooaja tippmargi 67.59.

Vaata ka Kohilas tehtud videointervjuud!

Tuleval aastal suurvõistlusi nagu olümpiamängud või maailmameistrivõistlused kergejõustikukalendrist ei leia. Küll aga tasub Kanterilt medalit oodata 12.-17. augustini Zürichis toimuvatelt Euroopa meistrivõistlustelt. Pange endale märkmikusse kirja - kettaheite kvalifikatsioon toimub 12. ja finaal 13. kuupäeval. Kanteri auhinnakapis on praegu kaks EM-i hõbedat - 2006. aastast Göteborgist ja mullu Helsingist.

Delfi ja EPL-i sporditoimetus soovib, et sa need üle kuldaksid, Gerd! Rõõmsaid jõulupühi teie perre!