„Kaugushüppe viimasel katsel põrutasin kanda, lisaks on mul veel üks koht juba varsemast valus," rääkis pärast kõrgushüppe katseid tugevalt longanud Õiglane. „See on selline vali, millega saab hüpata, kuid iga korraga see süveneb ja siis mingil hetkel taandub. Pole hullu, homme võistlen edasi."

Õiglane jooksis 60m 7,15 ja hüppas kaugust 7.23. Lõunapausile minnes kurtis ta, et alles kohaneb sisevõistlusega kaasneva sagimisega. Enne kuulitõuget pidas treener Andrei Nazarov temaga aga vestluse, mis võttis pinged maha ja võimaldas rahulikumalt tegutseda. „Pean treenerit tänama. Pärast jutuajamist läks mul palju lihtsamaks ja kaks viimast ala õnnestusid hästi," märkis ta.

Kuulitõukes püstitas Õiglane isikliku rekordi 15.50, kõrgushüppes ületas 2.01. Kolm sentimeetril kõrgemal asinud latt, tuli kahel katsel väga napilt maha. Pühapäeval läheb Õiglane ründama isikliku rekordit. Avapäeva järel käitab ta oma graafikule 35 punkti. Seega liigub ta vähemalt 6050 punkti graafikus. Õiglase isiklik rekord on 6085 punkti.

„Lähen ikka rekordit püüdma, vähemat pole mõtet püüda," nentis ta. „Kohta on raske ennustada, mõned panevad ikka väga hästi, medalit püüda on utoopiline."

Avapäeva järel juhib britt Tim Duckworth 3533 punktiga. Ta liigub 6200 punkti graafikus. Samasse kanti liigub ka venelane Ilja Škurenjov. Hsipaanlane Jorge Urena liigub neist graafiku mõttes 30 punkti eespool.

Karl Robert Saluri pidi seljavigastuse tõttu katkestama. „Juba enne kaugushüpet tundsin, et selg on kange. Lõunapausi ajal tegime hotellis kõik mis võimalik ja võtsin sisse kõike, mida võtta andis," rääkis Saluri. „Mõtlesin, et saab võistelda küll. Kuulitõuke esimesel proovikatsel tegin paigalt elu tõuke, aga valu käis läbi. Sain aru, et pidu läbi, proovisin, aga isegi hoovõtuks kummardumine oli valus."

Saluri sõnul pole tegemist uue vigastusega, sama probleem on teda vaevanud ka varem. Õiget lahendust pole ta aga sellele leidnud.