2005. aastal odaviskes maailmameistriks tulnud, ent pärast sportlaskarjääri lõppu eluraskustesse sattunud Värnikut süüdistati karistusseadustiku § 122 järgi, mis käsitleb piinamist ehk järjepidevat või suurt valu põhjustanud kehalist väärkohtlemist.

Istung kuulutati kinniseks isikuandmete kaitse ja süüdistuse iseloomu tõttu. Sel põhjusel pole võimalik avaldada ka süüdistuse täpsemat sisu.

Delfi küsimustele närviliselt ringi liikunud Värnik enne istungit vastama ei soostunud. Istung algas kell 11 ja juba kell 11.06 väljusid osalejad saalist.

Harju maakohus mõistis Värniku süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises. Talle määrati kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkune tingimisi vangistus, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisakohustustena peab Värnik katseajal osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohi tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Värnikult välja kannatanu tsiviilhagi 4100 eurot ning riigituludesse sundraha ja menetluskulud.

Delfi küsis Värnikult ka dopinguarst Vitali Bernatski tunnistuste kohta. Bernatski nimelt väitis, et ka Värnik kuulus nende sportlaste hulka, kellele ta keelatud aineid manustas. Täpsemalt olla see toimunud enne 2005. aasta MM-i, kus Värnik kuldmedali võitis. Värnik neile küsimustele vastama ei soostunud.