Dalkia järelkasvutiimi projekti juht Jaanus Kriisk märkis, et praeguse seisuga on selgelt näha, et projekt on õigel teel. „Tänavusse Dalkia tiimi valitud sportlased on esinenud hästi, neist Grit Šadeiko tuli koguni oma vanuseklassi Euroopa meistriks. Samas murravad ka nooremad jõuliselt peale – kui Dalkia järelkasvutiim 2012 koosseis pandaks lukku täna, arvestades hooaja seniseid tulemusi, oleks tiimis sees kaks uut liiget Liina Laasma ja Rasmus Mägi. Mõlemad liiguvad järgmisel aastal juunioride klassist U23 vanuseklassi ning mahuvad oma tulemustega juba praegu kindlalt U23 klassi parimate sportlaste pingeritta. Samas on Dalkia tiimi pääsemiseks võimalused avatud veel kõigil – enda tõestamiseks heade tulemustega on sportlastel aega septembri lõpuni,“ rääkis Kriisk.

Praeguse seisuga on 2012. aasta Dalkia U23 järelkasvutiimi pingerea kindel liider Grit Šadeiko, järgneksid Liina Laasma, Mari Klaup, Rasmus Mägi, Igor Sjunin ja Priidu Niit. Tugev võimalus tiimi pääseda on ka odaviskajal Ranno Koorepil ja kettaheitjal Martin Kupperil, kes edestavad Tanel Laanmäed ja Kaur Kivistikku, ent lootustandvaid sportlasi on veelgi.

Eesti Kergejõustikuliit ja Dalkia avasid noorsooklassi (U23) Dalkia järelkasvutiimi eelmise aasta lõpus pikaajalise projektina ning see peaks muutuma lahutamatuks osaks Eesti kergejõustiku saavutusspordi struktuurist. Esimene Dalkia järelkasvutiim alustas 2011. aastal koosseisus Igor Sjunin (kolmikhüpe), Grit Šadeiko (seitsmevõistlus), Mari Klaup (seitsmevõistlus), Tanel Laanmäe (odavise), Hendrik Lepik (kümnevõistlus) ja Priidu Niit (kettaheide).

Dalkia järelkasvutiimi koosseis aastaks 2012 otsustatakse käesoleva aasta lõpus, võttes arvesse sportlaste kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatilist keskmist perioodil 1. maist 30. septembrini ja selle suhet viimasena kehtivasse MM või OM normi IAAF punktitabeli alusel. Arvesse lähevad kahe erineva võistluse tulemused, mis peavad olema saavutatud Eesti või mõne teise IAAF-i liikmesriigi kalenderplaanis olevatel võistlustel. Erandina läheb üks tulemus punktiarvestusse mitmevõistluse, maratoni, 10 000 m ja käimisdistantside puhul. Tiimi pääsemise minimaalne tase on 110 IAAF punkti MM-i või OM B-normist. Dalkia järelkasvutiimi kooseisu kuulub kuus sportlast.