Lanzarotel treeninud Ksenija Baltat tabas üleeilsel treeningul jalavigastus. “Hoojooksul läks jalg alt ning treeningutega oli selleks korraks ühel pool,” kirjeldas Balta treener Andrei Nazarov. “Jalapöial on praegu sinikas, kuid käia juba kannatab. Iga päevaga läheb paremaks, kuid selge on see, et EM-il on sellises olukorras võistlemine välistatud.”

Nazarovi sõnul andis pöid tunda juba jaanuari alguses, kuid konsultatsioonid doktor Mihkel Mardnaga ning õigeaegne ravi ja puhkus sundisid valu taanduma. “Lanzarotel läksid vorm ja enesetunne pidevalt paremaks ning lootsime EM-il hästi võistelda,” märkis Nazarov.

Nüüd järgneb kahe- kuni kolmenädalane sunnitud puhkus ning siis jätkatakse treeninguid suvise hooaja nimel. “Kurb, aga talvine hooaeg pole meil õnnestunud juba mitu aastat järjest,” nentis Nazarov.

Mirjam Liimask haigestus samuti üleeile. “Haigusevimm oli juba poolteist nädalat sees, aga lootsin ikka kõige paremat. Üleeile õhtul lõi haigus täiega välja — nohu, köha, palavik ning üleüldine nõrkusetunne,” kirjeldas Liimask.

Seetõttu otsustas ta pärast konsultatsioone treenerite Jaanus Kriiski ja Ludmila Olijaraga EM-il mitte startida. “Muidugi olen pettunud, kuid sellises olukorras võistlemisel poleks mingit mõtet,” ütles Liimask.

Eesti delegatsioonis toimus veel üks vahetus. Delegatsioonijuhina Birminghami sõitma pidanud Aivo Normak haigestus grippi ning tema asemel on uueks delegatsioonijuhiks EKJL-i peasekretär Urmo Raiend.

EM-il võistleb kümme Eesti sportlast: Marek Niit (60 m), Jaanus Uudmäe (kolmik- ja kaugushüpe), Taavi Peetre (kuulitõuge), Madis Kallas (seitsmevõistlus), Maris Mägi (400 m), Viktoria Leks (kõrgushüpe), Kaie Kand (viievõistlus), Rene Oruman (60 m tj), Marko Aleksejev (kõrgushüpe) ja Egle Uljas (800 m).