Ultraheliuuring tuvastas rebendi mõõtmetega 3,5 x 1,5 sentimeetrit, see liigitub väikese ja keskmise suurusega rebendi vahepeale. Doktor Madis Rahu juures käinud olümpiavõitja sai plasmasüsti, mis peaks taastumist kiirendama. Nädala pärast läheb ta kordusuuringule.

„Pean end treeningul tagasi hoidma, et esmane kinnikasvamine toimuks ära enne, kui lihasele uuesti haiget saan,“ lausus Kanter. „Ketast nädal aega kindlasti heita ei saa, võib-olla nädala lõpus tohin paigalt kergeid liigutusi juba teha. Mais mind võistlemas kindlasti ei näe, loodan juunis reele tagasi saada.“

Eellugu toimus kümmekond päeva varem Lõuna-Aafrika Vabariigis treeninglaagris. Kanter surus parasjagu lamades rinnalt 200 kilo, kui tegi väikese vea – kang sattus alla tulles pisut valesse kohta ja rinnalihas muutus valulikuks. Ometi taandus trauma soojas kliimas ruttu ja lubas olümpiavõitjal mõni päev hiljem treeningul ketta 65 meetri peale läkitada. Paraku ilmnes Eestisse naastes, et probleem pole siiski kadunud. Nii sõitis ta hooaja avavõistlusele Saksamaale Wiesbadenisse kahtlases seisus.

Laupäeval sai kohapeal pärast soojendust selgeks, et päris maksimaalset tõmmet lihas teha ei luba. Kuid tingimused olid head, avakatsel heitis Kanter 63.95 ja teisel katsel koguni 65.87. MM-norm 65.00 sai kenasti täis, maailma hooaja edetabelis tõusis eestlane kuuendaks. Ratsionaalne osa Kanterist soovis võistluse lõpetada, sest eesmärk sai täidetud ja polnud vaja riskida. Kuid sportlashing sai võitu: Kanter läks uuesti ringi, heitis umbes 65 meetrit, kuid astus üle. Ja mis kõige olulisem – tegi rinnalihasele korralikult haiget.

„Vigastus on tõrvatilk meepotis,” tõdes Kanter, kes võitis jõuproovi sakslase Martin Wierigi (65.56), rootslase Simon Pettersoni (64.77) ja sakslase David Wrobeli (64.66) vastu. „Kui ma poleks kolmandat heidet teinud, oleksin võistlusega väga rahul. Samas on nüüd vähemalt norm täis. Kui tulemus olnuks 64.90, oleksin pidanud ringi tagasitulekuga kiirustama.”