“Ta on üle elanud väga kurva kogemuse 2004. aastal, kus teda tabas allergiline astma, mille tagajärjel ta viidi reanimatsiooni. Värnik oli praktiliselt kliinilises surmas,” ütles Mardna, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Selline juhtum jätab igale inimesele jälje, tekivad psühholoogilised kõikumised,” lisas doktor.

Sama tunnistas Päevalehele ka Värniku lähisugulane, kelle sõnul mõtleb Värnik pea iga võistluse eel võimalikule allergiahoole: “Tal hakkab rinnust pitsitama ja lööb üle keha valupisted sisse. Selliseid asju on tal ette tulnud nii treeningul kui ka võistlustel, aga ta ju ei räägi sellest.”

Värnik oli pärast Rakvere võistlust sugulastele tunnistanud, et ta lihtsalt polnud vaimselt võimeline võistlema minema. Värnik on enda sõnul üritanud abi saada ka psühholoogidelt. “Eks neid häid inimesi leidub palju, kes mind on aidata üritanud,” ütles Värnik.

Ka Värniku manadžer Aivar Karotamm tunnistab hoolealuse pidevaid terviseprobleemidest tekkivaid psühholoogilisi pingeid. “Närvid pole tal kaua korras olnud. Vahel on tal isegi raske hingata, söögiisu kaob ära ja unega tekivad probleemid,” selgitas Karotamm. “Kui end kehvasti tunned, siis tulevad muremõtted ja nii see edasi lähebki.”

“Hispaanias treeninglaagris olles viskas ta kaks nädalat väga kenasid tulemusi, kuid seejärel tabas teda mingi viirus ja tuli kerge palavik,” meenutas Karotamm ja lisas, et Värnik sattus seejärel paanikasse ja kutsus kiirabi.