Eesti talvistel mitmevõistluse meistrivõistlustel ja rahvusvahelisel mitmevõistlusel asuvad võistlema sportlased üheksast riigist. Reede ja laupäev on seitsmevõistlejate päralt, kellest nimekaimad on rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid noppinud Dmitri Karpov Kasahstanist, kes muide 2008. aastal püstitas Tallinna Spordihallis Reval Hotels Cup Kasahstani ja Aasia rekordi 6229 punkti, kümnevõistluse EM-i hõbe hollandlane Eelco Sintnicolaas, sise-MMi pääsme sihikule võtnud eestlane Andres Raja ning Belgia riigirekordit ründav Thomas van der Plaetsen. Kokku on end üles andnud 19 meessportlast seitsmest riigist.

Raja peab sise-MMile pääsuks koguma vähemalt 6200 punkti, sest sisehooaja tulemuste põhjal jagatakse kolm MM-piletit ning Aleksei Kasjanov ja Andrei Krautšenka on kogunud sel talvel juba vastavalt 6237 ja 6205 punkti. Eelmise suve tulemuste põhjal on MMi pääsme kindlustanud endale  Ashton Eaton, Leonel Suarez ja Mikk Pahapill. Erikutsetega lubatakse starti veel kaks meest.

Laupäeval Tallinnas toimuvast naiste viievõistlusest võtavad osa Ida Marcussen Norrast, noor andekas Läti mitmevõistleja Laura Ikauniece ning islandlanna Helga Margret Thorsteindottir, kellele pakuvad konkurentsi meie Mari Klaup ja Linda Treiel. Noorsooklassi Euroopa meister Grit Šadeiko on paraku sunnitud jalavigastuse tõttu võistlusest loobuma. Naisi on võistlemas üheksa sportlast neljast riigist.

Võistlused algavad reedel kl 14 ja laupäeval kl 12 (Ajakava).

Piletid saadaval Piletilevis või tund enne võistluste algust ja võistluste ajal kohapeal. Kahe päeva pileti hind on täiskasvanutele 8 eurot ning õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 4 eurot. Kuni 8-aastastele lastele ja puudega inimestele on sissepääs tasuta. Kõigi eelmüügist pileti ostnute vahel loositakse välja ühepäeva pääse kahele Helsingi EM-ile kergejõustikus.

Eesti kergejõustikku toetavad Elion, Nike, Tallinna Sadam, Kultuuriministeerium, Eesti Olümpiakomitee ja Tallinna linn. Meediapartnerid on Eesti Päevaleht, uudisteportaal Delfi, Eesti Rahvusringhääling ja raadio KUKU.