Eelmise tippmargi ületas Noot mitme sekundiga - seni kuulus rekord Mart Vildi nimele, kes jooksis aja 4.06,4 1966. aastal Moskvas.

Tänase rekordjooksu ajal suutis Noot 1500 meetrit läbida kiiremini kui Tiidrek Nurme selle distantsi Eesti siserekord 3.46,10. Nooda treener Endel Pärn sai käsitsi võttes 1500 meetri vaheajaks 3.45,5, kuid seda ei ole võimalik Eesti rekordina arvesse võtta, kirjutab Jooksuportaal.

Noodal aitasid täna tempot teha Triatloniliidu noortetreener Karel Viigipuu ja 400 m tõkkejooksu olümpiamees Jaak-Heinrich Jagor. “Olen juba sprinteritele võlgu vedamise eest, sest Eestis ei ole enam keskmaamehi, kes suudaks 800 m alla kahe minuti joosta," sõnas Noot.

“Ma ei tea, mis petrooleumi või tankidiislit joodi ja kus täispuhutavas kasvuhoones kirsasaabastega 1960. aastatel rekordeid joosti, aga Vildi aeg osutus väga võimsaks. Mul oli tükk tegemist, et sellest jagu saada. Suur kummardus ja lugupidamine oma aja parimale keskmaaässale Mart Vildile,” avaldas Noot legendaarsele jooksumehele tunnustust.