Andi Nooda sõnul lähevad “krediit” ja “tänaõhtused sangad” Tartu vangla vanemvalvurile Olavi Allasele ja Eesti triatloniliidu noortekoondise peatreenerile Karel Viigipuule, kes aitasid esimesel kilomeetril “peo” käima tõmmata.

“Sihtisin teise saarlase ja koolivenna Tiidrek Nurme kõigi aegade parimat, väljas joostud 5.06,02, aga ei tulnud päris seda, mida ootasin. 1500 m läbisin 3.48,5-ga, siis tekkis kuskil sekundi murdosaks nõrk koht ja andsin sekundi ära. Tuleb veel endaga tegeleda, et selliseid asju ei juhtuks,” rääkis Noot ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

“Niiöelda toorest hobujõudu on hetkel kamaluga, kuid liiga eufooriasse ei tasu sattuda. Tegemist oli siiski mitte midagi ütleva 2000 m distantsiga. Spordis loevad ainult olümpiadistantsid,” lisas Noot. Nüüd läheb tema täisfookus 1500 m distantsile.

Jõulukuu tänase jooksuga ütleb Noot, et õiged tulemused ja ajad joostakse staadionil, mitte külakolka maratonidel üle kanna tammudes ja niigi kehvakvaliteedilisi maarjamaa maanteid lõhkudes. “Loodan, et Eesti noorsugu leiab tee staadionile ja keskmaadistantsidele, mitte ei läheks kaasa pideva ning pidurdamatu “maratonipropagandaga”, mis on viinud keskmaajooksu taseme alla igasugu arvestuse,” kutsus Noot noori jooksjaid üles.