Küsimusele, kas endine odaviskaja Margus Kübar, kes Bernatski sõnul vahendas sportlastele tema kaudu dopingut, on Tammertit keelatud ainete kasutamisele õhutanud, vastas endine kettaheitja: "Kindlasti mitte."

"See on küll väga imelik väide, et kõik, kes sel ajal sporti tegid, on nüüd kahtluse all. Need on ühe inimese väljaütlemised. Ma nüüd ei saaks siin hakata kedagi süüdistama. Pigem tuleb kontrollida nende väidete autori tausta ja uurida, kas see on lihtsalt mingi kollane meediakõlks. Ju siis peab mingid tõendid tooma. Niisama ei saa varju heita tippsportalstele, et nüüd peaks kõik, kes sel ajal sporti tegid, silmad maas käima," lisas Tammert.

Tammert tunnistas, et tunneb Kübarat hästi, kuid ühtegi ampulli või dopinguga seotud vahendeid ta tema ligiduses näinud pole. "Õnneks ei ole näinud midagi. Raske uskuda, et ta sellise asjaga tegeleb," lisas Tammert.

Tartu arst Vitali Bernatski paljastas 17. detsembri Eesti Päevalehes ulatusliku dopingukasutamise Eesti spordis. Tema kundede hulgas olid väidetavalt aastail 1995–2007 meie tuntud kergejõustiklased. Ühegi sportlase nimega Bernatski enda sõnul enne välja ei tule, kui tema tütart ja Margus Kübarat puudutav võlatüli pole lahendust saanud.

Jaga
Kommentaarid