TV 10 Olümpiastarti 44. hooaja esimene etapp toimub 6. detsembril Tartus. Hooaeg kulmineerub mitmevõistluse finaaletapiga 11.-12. juunil 2015. aastal Kuressaare staadionil.

Eelmisel hooajal võitis koolide vahelise võistluse I grupis Viljandi Paalalinna Kooli võistkond (treenerid Sulev Viies, Leho Estorn ja Milvi Vares), edestades Haapsalu Põhikooli ja Valga Põhikooli ning II grupis saavutas taas esikoha Koeru Keskkooli võistkond (treenerid Toomas Aan ja Anu Ilves ), teine oli Orissaare Gümnaasium ning kolmanda koha sai Osula Põhikooli ja Sõmepalu Põhikooli ühendvõistkond. Esikolmikusse tulnud koolivõistkondi toetatakse 350-1000 euroga ja erinevate auhindadega.

Registreerimiseks tuleb saata täidetud võistkondade registreerimisleht (http://www.ekjl.ee/tv10os/voistlussarja_info) e-posti aadressile reg@ekjl.ee.
Lisainfo, kalender, statistika ja muu info TV 10 Olümpiastarti kodulehel - http://www.ekjl.ee/tv10os.

TV 10 Olümpiastarti on kaheastmeline võistlussari, mis katab ära terve Eesti: eelvõistlused maakondades ja viis üle-eestilist võistlust (ühel hooajal) - neli üksikalade etappi ning üks mitmevõistluse finaaletapp. Võisteldakse võistkondlikus ja individuaalarvestuses. Võistlused toimuvad kahes vanuseklassis: vanem grupp – 13-14-aastased poisid ja tüdrukud ning noorem grupp – 12-aastased ning nooremad poisid ja tüdrukud. Võistkondlikus arvestuses võistlevad koolide võistkonnad.

Võistkondlik arvestus toimub kahes grupis:
I grupis võistlevad koolid, kus põhikooli astmes õpib 251 või enam õpilast,
II grupis võistlevad koolid, kus põhikooli astmes õpib 250 või vähem õpilast,
II grupis võivad koolid moodustada ka ühendvõistkondi, kuid tingimusel, et ühendvõistkonna moodustanud koolide põhikooli astmes õppivate õpilaste koguarv poleks suurem, kui 250.

Võistkondlik paremusjärjestus selgub nelja üksikalade etapi ja mitmevõistluse kokkuvõttes. Nii üksikaladelt kui mitmevõistlusest läheb võistkondlikku arvestusse konkreetsel alal parima võistkonnaliikme tulemus. Võistkonda võib kuuluda igas vanuseklassis igal alal kaks võistlejat.

1971. aastast Eesti Televisiooni sporditoimetuse ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv kergejõustikusari on maailmas ainulaadne noortesporti propageeriv võistlus ja vanim saatesari Eestis. Võistlussarjast on jõudnud olümpiale: Gerd Kanter, Rasmus Mägi, Mikk Pahapill, Aleksander Tammert, Andrus Värnik, Andres Raja, Ksenija Balta, Kaire Leibak, Marek Niit, Grit Šadeiko, Kaie Kand, Moonika Aava, Tarmo Jallai, Taavi Peetre, Marko Aleksejev, Kristjan Rahnu, Lauri Leis, Marko Turban, Anu Kaljurand, Eha Rünne, Valter Külvet, Andrei Nazarov jt.