Harrastajatest võtavad sõna Olga Andrejeva, Evelin Samuel ja Jaak Raivo. Eesti riigi spordikorraldusest ja oma treeningutest räägib tippjooksja Roman Fosti. Koostöös Jooksupartneri klubiga alustab Jooksja Jooksukool - rubriik, kus leidub lugemist nii algajaile kui edasijõudnuile.

Seekordne Jooksja annab särtsu ka teemadega, mida pole Jooksjas varem kajastatud, ent mis harrastajate seas kõvasti populaarsust koguvad. Endine kahevõistleja ja triatlonist Rene Meimer tutvustab kepikõndi kui liikumisharrastust, mis sobib absoluutselt kõigile. Golfifännid omakorda saavad vastuse küsimusele, kas golf on vastupidavusala.

Jooksmine pole ainus spordiala, mis ilusate ilmadega inimesed loodusesse juhib. Just sellepärast on Jooksjas juttu triatloniharrastusest ning ujumistreeningutest täiskasvanutele, kes soovivad veega järjepidevalt sina peale saada ja regulaarsete ujumistrennidega alustada. Velo ajakirjaosas annab Rein Taaramäe aimu oma rasketest psühholoogilistest võitlustest ja tutvustatakse suuremaid maastikurattasarju, mis maastikurattasõpradel kindlasti suu kõrvuni venitavad. Seda ja palju muudki saate lugeda uuest ajakirjast, mis kohe-kohe poelettidele jõuab.

NB! Tellijad leiavad ajakirja vahelt juba traditsioonilise Jooksja treeningpäeviku!

Ajakiri Jooksja ilmub 2009.a.kevadest sagedusega 6 korda aastas.