Mõistagi annab eesliite “väga” hinnangule Gerd Kanteri olümpiavõiduga tipnenud imeline hooaeg, kuid Normak lisab juurde tõesti-tõesti vaat, et unustusse vajunud saavutusi, kirjutab sport.err.ee. “Grit Šadeiko pronks juunioride MM-ilt, Andres Raja kuues koht sise MM-ilt. Eesti mees- ja naiskonna tõusmine Euroopa karikavõistlustel esiliigasse, Eesti heitjate võistkondlik neljas koht talvistel Euroopa karikavõistlustel,” loendab ta.

Meenutab veel mitmete habemega rekordi ületamist ning pildilepääsu olümpiamängudel. Seega on koduse kergejõustiku keskmine tase tõusnud?

“On küll,” kõlab kiire vastus. Ja Normak toob mõneti üllatavalt esile alad, mille peale esimese hooga ei mõtlegi. “See kuidas heitealade tase tõusnud neidude seas, on üllatav.”

Rääkides läbi aegade Eestile läbi aegade edukaima kergejõustikuala — kümnevõistluse seisust, ei varjanud Normak endise mitmevõistlejana heameelt, et Eesti mitmevõistlus oli hooaja olulisimal võistlusel esindatud kahe mehega.

“Kui 2007. aasta hooaeg oli mitme aastakümne selline kui ükski eestlane ei suutnud täita 8000 punkti piiri, siis lõppeval aastal oli neid mehi kaks. Ja Pekingis esinesid nii Pahapill kui Raja tasemel,” rõõmustas Normak. “Usun, et mitmevõistluses on see mõõn nüüd ületatud.”