Esmalt kiidan Eesti kergejõustikuliitu, kes ei unustanud hooaja lõpupeol Maicel Uibot. Igati loogiline oli, et aasta meeskergejõustiklase auhind kuulus odaviskaja Magnus Kirdile. Aga lavale kutsuti ka kümnevõistleja, kes pärjati aasta sooritajaks. Kõigile tuletati uuesti meelde, et kui dramaatiline Berliini EM välja jätta, oli Uibo ülejäänud hooaeg hiilgav: pronks sise-MM-ilt 6265 punktiga, kümnevõistluses viis esmalt isikliku rekordi 8407-ni ja seejärel Götzises 8514-ni.

Hooaja edetabelis edestasid eestlast üksnes maailmarekordi uskumatu 9126 silmani kruvinud Kevin Mayer ja Damian Warner (8795), Berliinis võidutsenud Arthur Abele (8481) jäi aga tahapoole. Ehk et kui Uibo tervis vastu peab, on tal olemas kõik võimalused tiitlivõistlusel taas poodiumile trügida.

Eesti Päevaleht kasutas juhust ja rääkis Ameerikast korraks Eestisse põiganud Uiboga tema vastakast hooajast, tervisest, tulevikuplaanidest, Mayeri imetulemusest ja Doha MM-i omapäradest. Ühtlasi uurisime, mis tunne oli Araabia Ühendemiraatides kihutada linnuna 130 kilomeetrit tunnis läbi õhu ja kes pelgas ahviraudteel ikkagi rohkem – Uibo või tema veetlev abikaasa Shaunae Miller-Uibo?