Hausenberg hüppas viimasel ehk neljandal katsel 7.12, alistades tema enda nimele kuulunud Eesti U16 vanuseklassi rekordi 12 sentimeetriga. Enne tartlase esilekerkimist kuulus antud vanuseklassi Eesti rekord 1979. aastal 6.90 hüpanud Aare Saalile.

Nendele, kellele paljas tulemus veel midagi ei ütle, väike võrdlus: Eesti viimaste aastate kaks paremat kümnevõistlejat Mikk Pahapill ja Andres Raja hüppasid nädalavahetusel Austrias vastavalt 7.26 ja 7.14. Veel üks näide: eile maineka Ratingeni kümnevõistluse 8514 punktiga võitnud Pascal Behrenbruch hüppas kaugust võistluse sees 6.94. Tõsi, paremad kaugushüppajad mitmevõistlejate seas lendavad 8 meetri kanti.

Pealegi on Hausenberg, keda treenib vanaema Karin, samuti mitmevõistleja ning kaugushüpe pole sugugi tema ainus trumpala: teivast on noormees hüpanud 4.75 (samuti U16 Eesti rekord). Seejuures viimati nimetud ala rekord on kauguse omast veelgi muljetavaldavam, kuna teiba paindesse saamiseks on lisaks kiirusele ja tehnikale vaja ka tugevat ülakeha. Olgu mainitud, et teivashüppes juhendab noormeest Hendrik Lindepuu, just sel alal Eestis väga kõrgelt hinnatud mees.

Hausenbergi hooaja tähtsaim võistlus on Euroopa noorte olümpiapäevad, mis toimuvad 14.–19. juulini Hollandis Utrechtis. Head kohta võib tulevikulootus püüda vaatamata sellele, et osa konkurente on temast poolteist aastat vanemad.