Üks kõvemaid nimesid, kes on praeguse seisuga Tallinnasse tulekust kindlalt teatanud, on naiste kõrgushüppe valitsev sisemaailmameister ja Euroopa sisemeister – 22-aastane venelanna Maria Kutšina, kes on võitnud viimasel neljal aastal medaleid koguni viielt tiitlivõistluselt. Kutšinal, kelle isiklik tippmark on 2.00, ripub kapis Sopoti sise-MMi ning Praha sise-EMi kuldade kõrval ka Zürichi EM-i hõbemedal. Kadriorgu U23 EM-ile tuleb Kutšina võidu järgi – seda enam, et just siinsamas võitis ta 2011. aastal ka Euroopa juuniorite meistritiitli.

Saksamaa koondis on kinnitanud Zürichi EM-ilt kettaheites pronksmedali võitnud Shanice Crafti osalemist, kellele pakub koondisesiseselt konkurentsi valitsev Euroopa U23 vanuseklassi meister Anna Ruh. Mõlemad naised võistlesid Tallinnas ka 2011 juunioride EM-il, kus Craft võttis kulla ja Ruh hõbeda. „Kuriteopaigale“ naaseb ka kaugushüppaja Lena Malkus – 2011 Euroopa juunioride meister ning 2013 Euroopa U23 meister. Malkusele pakub oma koondise seast konkurentsi sama ala Euroopa juunioride meister Malaika Mihambo. Euroopa juunioride meistreid leiab Saksamaa koondisest veelgi – kõrgushüppaja Tobias Potye, odaviskaja Julian Weber ning 1 sentimeetriga tiitlist ilma jäänud odavisjaka Christin Hussong. Eesti kümnevõistlejatele pakub konkurentsi juunioride MM-pronks Tim Nowak.

Eesti spordifännidel avaneb võimalus kaasa elada ka kõrgetasemelisele käimisheitlusele. Oodata on duelli Zürichi EM-i hõbe- ja pronksmedalisti vahel – nimelt on oma osalemist kinnitanud ukrainlanna Ljudmilla Oljanovska (täiskasvanute EM-i ja U23 EM-i hõbemedalist) ning tšehhitar Anezka Drahotova (EM-i pronks ning juunioride vanuseklassi maailma- ja Euroopa meister).

Lõplikud koondiste nimekirjad pole veel üles antud, kuid loota võib veel paljude alla 23-aastaste tippude osalemist. U23 vanuseklassi kuuluvad näiteks Suurbritannia kõigi aegade kiireim naine Dina Asher-Smith, 800m Zürichi EM-i pronksmedalist ja Praha sise EM-i hõbe Mark English Iirimaalt, Saksamaad esindav kesk- ja pikamaajooksja Homiyu Tesfaye – valitsev Euroopa sisemeister 3000m jooksus, Prantsusmaa sprinter Wilhem Belocian – juunioride maailmameister ja juunioride maailmarekordiomanik – ning paljud teised.

Koondiste lõplik ülesandmistähtaeg on esmaspäeva keskööl. Eesti koondise koosseisu avaldab Eesti Kergejõustikuliit teisipäeval, kõigi koondiste lõplikud kontrollitud stardinimekirjad tulevad kolmapäeval.

Euroopa U23 meistrivõistlused, mis on 2015. aasta Euroopa kergejõustiku üks tippsündmusi, toimuvad 9.-12. juulil Tallinnas ning toovad Kadrioru Staadionile ligi tuhat alla 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa. Neist paljud kuuluvad juba praegu Euroopa ja maailma absoluutsesse tippu, olles võitnud ligi poolsada medalit täiskasvanute rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. Eestlased on võitnud U23 EM-idelt seitse medalit, viimati Rasmus Mägi (2013 pronks) ja Grit Šadeiko (2011 kuld). Piletid on müügil Piletilevis.