Enne ajasõitu lasti igal osalejal sooritada jõutest, mis nägi ette paigalt starti suurel koormusel. Jõutesti võitis ülekaalukalt David Randoja, kes näitas maailmatasemel hetkejõudu, milleks oli 1925 (W). Päeva teise tulemuse sõitis välja Kert Martma 1779 (W) ja kolmas oli Aivar Jürgenson 1672 (W). Et võistlustele pinget juurde lisada, sai mõlema soorituse, nii jõutesti kui ka ajasõidu eest punkte, kuigi ajasõidu osakaal oli suurem. Tänu sellele võitis etapi Ervin Korts-Laur, kes jõutestis oli kuues. Tänu jõutesti võidule tõusis teiseks David Randoja ja kolmandaks taandus Aivar Jürgenson.

Naistest kiireim oli Maaris Meier ajaga 10.08,33, talle järgnesid ajasõidus Alma Sarapuu ja Liisi Rist. Naiste jõutesti võitis Jaanika Rist 1039 (W), kellele järgnesid Kreete-Brunella Sepp 1018 (W) ja Liisi Rist 943 (W). Naiste etapi esikoha otsustas suurel määral jõutesti tulemus, kuna tänu sellele tõusis esikohale Liisi Rist, kes edestas Maaris Meierit ja Alma Sarapuud.

Kokkuvõttes juhivad neljanda etapi järel võistlussarja meeste absoluutarvestuses Aivar Jürgenson ja naiste absoluutarvestuses Maaris Meier.