Ülimalt sündmusterohkeks kujunenud velotuuri viimase 8. etapi (131 km) võitis jooksikutegrupist hispaanlane Mikel Nieve (Sky). Etapi eel üldarvestuses kolmandat kohta hoidnud Talansky oli neljas, kaotades Nievele 9 sekundiga. Sellest piisas, et tulla üllatuslikult tuuri võitjaks.

Liider Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) lasi etapi käigus Talanskyl minna, kuna eeldada võis, et pearivaal esikohale on ikkagi Chris Froome (Sky). Kuid Froome oli Contadori õnnetuseks suurest mängust väljas ja nii pidi hispaanlane ise mingil hetkel meeletult tööd rabama ja jooksikuid püüdma. Abilisi polnud ja eesmärk jäi täitmata. Contador sai etapil 10. koha, kaotust Nievele kogunes 1.15. Võrdluses Talanskyga kaotust 1.06 ja see tähendas suu puhtaks pühkimist. Contador jäi tuuri kokkuvõttes noorele rivaalile alla 27 sekundiga. Üldarvestuse kolmandaks tõusis viimase etapiga Jürgen van den Broeck (Lotto-Belisol). Astana liider Vincenzo Nibali oli seitsmes (+2.12).

Algselt samuti jooksikute hulka kuulunud, kuid eelviimasel tõusul favoriitide grupist rünnanud Nibalile appi jäänud Tanel Kangert sai etapil 27. koha (+5.23). Tuuri üldarvestuses oli kohaks 17 (+8.37).

Rein Taaramäe (Cofidis) ületas täna lõpujoone viimases suuremas grupis, mis kaotas võitjale 27 minutit ja 11 sekundit. Etapil läks kirja 85. koht. Tuuri kokkuvõttes oli Taaramäe 128 lõpetaja hulgas 119.