Pikem, 135 km distants sõidetakse marsruudil Tartu – Nõo – Pangodi – Otepää – Ihamaru – Vana-Kuuste – Tartu. Erinevaid lõike tänavusest rajast on varasemalt küll sõidetud, aga tervikuna pole sellist rada Tartu Rattaralli kavas mitte kunagi olnud. „Rada on kindlasti huvitav ja vaheldusrikas. Pika distantsi rada võib nimetada Tartu Rattaralli ajaloo kõige mägisemaks, aga kindlasti ei saa seda nimetada kõige raskemaks – tõusud vahelduvad pikkade laskumistega, kus ratturid saavad jõudu koguda,“ kommenteeris võistluste direktor Indrek Kelk.

Lühema ehk 56 km rada kattub valdavas osas 135 km rajaga, kuid esmakordselt on Tartu Rattarallil kasutuses ka distantsi keskosas olev Nõo-Kambja lõik. „See lõik sai mõned aastad tagasi asfaltkatte ja üldiselt on tegu ilusa üles-alla, paremale-vasakule lainetava teega. Igati ratturisõbralik lõik nii profiililt kui ka visuaalselt,“ ütles Kelk.

Tartu Rattaralli soodsaim registreerimisvoor lõppeb reedel, 27. aprillil.

37. Tartu Rattaralli kuulub Eesti Vabariik 100 spordiprogrammi. Ida-Euroopa suurima maanteeratturite võidusõiduga tähistatakse Eesti sünnipäeva sportlikult ja väärikalt. Juubeliaastal on suur rattafestival tavalisest pidulikum. Finišis ootavad vapraid spordisõpru EV100 erikujundusega medalid, samuti on erilise kujundusega stardinumbrid ja diplomid.

Vaata rajavideot: