Kõige raskemalt sai paarkümmend meetrit enne finišit aset leidnud kukkumises viga just Phinney ning ciclingnews.com-i teatel oli esialgu oht, et ameeriklane võib tuuri suisa pooleli jätta.

Phinney vigastas õnnestuses paremat jalga ja kriimustas parema käe küünarnukki.

"Jalavigastus on küllaltki tõsine. Pidin kukkumisel millegiga pihta saama. Kahju küll, aga jalgrattasport juba kord on selline. Loodetavasti pole midagi tõsist. Hea, et homme on puhkepäev," ütles Phinney AP vahendusel.

Cavendishile ette keeranud ja sellega kukkumise põhjustanud itaallane Roberto Ferrari kukutati kohtunike poolt karistuseks viimasele kohale.

190 km pikkuse etapi võitis grupifinišis austraallane Matthew Goss (Orica-GreenEdge). Teisena ületas finišijoone argentiinlane Juan Jose Heado (Saxo Bank) ja kolmandana ameeriklane Tyler Farrar (Garmin-Barracuda).

Tuuri üldliidrina jätkab veel Phinney, kellest 9 sekundiga jääb maha britt Geraint Thomas (Team Sky) ning 13 sekundiga taanlane Alex Rasmussen (Garmin-Barracuda).

Kangert saab võimaluse

Tanel Kangert (Astana), kellel õnnestus kukkumisest hoiduda, lõpetas etapi peagrupis ja sai 82. koha. Kokkuvõttes jätkab eestlane 32. positsioonil.

"Ma ise olin kukkumise hetkel tagapool ega näinud midagi. Mul läks hästi, pääsesin puhtalt. Nägin neid alles siis, kui nad pikali maas olid," kommenteeris Kangert Delfile.

Kangert lisas, et pole tuuril ainult meeskonnakaaslaste abistaja rollis ning saab isegi võimaluse ennast tõestada. "Kokkuvõttes tahaks ikka, et meeskonnal hästi läheks, aga võimalus antakse igaühele. Ei ole nii, et pean ainult kellegi ees või taga sõitma. Aga kuna mul see võimalus avaneb, ei tea veel," ütles ta.

Vaata 3. etapi lõpuhetki (kukkumine videos 5.15 juures):