Etapi võitis Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), tulles üle lõpujoone kõrvuti tiimikaaslase Simon Yates´iga, kes tõusis üldliidriks.

Lähimad jälitajad kaotasid 26 sekundiga, kolmanda koha teenis Thibaut Pinot (Groupama-FDJ). Astana liider Miguel Angel Lopez oli kuues. Lõputõusul tegid Lopezi heaks tööd nii Luis Leon Sanchez kui Tanel Kangert. Eestlane oli finišis 24. mehena, kaotusega 1.22.

Üldarvestuses on Yatesi edu Tom Dumoulini (Team Sunweb) ees 16 sekundit, kolmas on Chaves (+0.26). Parima Astana ratturina on Pello Bilbao seitsmes (+1.03), Kangert langes 18. kohale (+2.01). Lopez on 22. (+2.12).

Eelinfo:

Astana on etapi eel keerulise valiku ees. Kuna tiimi liider Miguel Angel Lopez on mitmel etapil aega kaotanud (eile kukkumise tõttu 43 sekundit), siis loogiliselt võttes oleks mõistlik üldarvestuse 5. ja 15. meest Pello Bilbaod ja Tanel Kangertit töötegemisest säästa. Et hiljem saaks vajadusel rolle ümber mängida, kui Lopez peaks rivist välja langema.

Ka mullusel Giro d´Italial lõppes üks etapp Etna otsas (4. etapp, finiš 1892m kõrgusel) ning Kangert sai etapil 23. koha. Võitjale Jan Polancile jäi ta alla 38 sekundiga, favoriitide grupile vaid 9 sekundiga. Siis sai ta sõita tulemuse peale, ei pidanud kellegi heaks tööd tegema.