Võidutrofee jagati Valkenburgi maailmameistrivõistlustest hästi tuntud Caubergi tõusul, kus Gilbert 2012. aastal kindlustas endale ka grupisõidu MM-tiitli.

Tõusu all, vähem kui 3 km enne finišit, oli veel koos umbes 60-liikmeline peagrupp. Esimese rünnaku organiseeris finišitõusul Gilberti tiimikaaslane Samuel Sanchez ja mitmed eeldatavad favoriidid hüppasid Sanchezile sappa. Hispaanlane aga mingil hetkel tempo tegemisest loobus ja siis vajutas gaasi põhja Gilbert. Hästi organiseeritud kahekäiguline rünnak, mis toimis ideaalselt. Gilbert sai vahe sisse ning hoidis sündmusi kontrolli all finišini.

Kolmas Amstel Gold Race´i võit 2010. ja 2011. aasta kõrval tuli belglasele 5-sekundilise eduga kaasmaalase Jelle Vanenderti (Lotto Belisol) ja 6-sekundilise eduga Austraalia grupisõidumeistri Simon Gerransi (Orica Greenedge) ees. Neljas oli Alejandro Valverde, viies Michal Kwiatkowski ning kuues Simon Geschke.

Astana parimana sai tunamullune võitja Enrico Gasparotto 8. koha (+0.10), eelmisel kevadel Tour of Estonial võistelnud Itaalia vanameister, 42-aastane Davide Rebellin ületas finišijoone nii kõrgel kohal kui 13 (+0.12). Eestlasi stardis polnud.

Vaata maineka klassiku otsustavaid lõpukilomeetreid: