Multisportlane Malsroos otsustas spordivõistluse kasuks tänu talvel Alutagusel sõidetud Estoloppeti suusamaratoni etapile. “Sama meeskond on rattavõistluse korraldamise taga ja usun, et nad on oma ülesannete kõrgusel. Määravaks sai tegelikult põnevaid väljakutseid pakkuv mitmekülgne rada, kus on kokku põimitud männimetsa alused singlid, pikem karjäärilõik, turbaraba ja palju muud,” ütles Malsroos.

Kuigi mälestused esimestest rattasõitudest on Malsroosil lapsepõlvest, siis tõsisemalt hakkas ta sellega tegelema umbes kümme aastat tagasi. “Armastus looduse ja adrenaliini vastu on ehk see, mis mind enim paelub. Mägedes sõites saab ikka vahel väga teravaid elamusi, lisaks võimaldab ratas erinevalt jooksmisest korraga pikemaid vahemaid läbida. Olen suur liikumise ja vabas õhus olemise fänn,” lisas ta ja soovitas lapsevanematel oma võsukesed nutimaailmast sõna otseses mõttes välja sportima tuua.

Head tulemused rattaorienteerumises võlgneb sportlane suuresti väga noores eas teele sattunud valikutele. “Olen orienteerumisega lapsest saati tegelenud, see on spordiala, mida on täiskasvanuna palju raskem n-ö ära õppida. Rattasõidu vormi paranedes tulid ühel hetkel ka tulemused. Ma ei pea end klassikaliseks profisportlaseks, kuigi mõnel nädalal ei tule trenni osas mitte ühtegi puhkepäeva. Eks see sõltub suuresti töögraafikust, et mis ja kuidas. Treeningpäevikut ja väikest statistikat pean pigem enda jaoks.”

Malsroosi kiivri külge kinnitub Alutaguse maratonil üks rajakaameratest ning sportlase liikumist on võimalik jälgida GPS-i vahendusel. Täpsemad lingid ja juhised leiab võistluse päeval rattamaratonid.ee veebi esilehelt ja Facebookist.