Scarponi maetakse lese Anna Tommasi soovil rattasõiduriietes, sest rattasport oli tema elu. "Minu ja laste jaoks nägi Michele tihti just selline välja, kui ta tuli treeningutelt koju tagasi," sõnas leinas pereema väljaandele Il Corriere della Sera.

Scarponi hukkus kodust paari kilomeetri kaugusel. Talle sõitis otsa veok, mida juhtis 57-aastane kohalik mees, kes tunneb hästi hukkunud ratturi isa Giacomot. "Kaotasin poja, aga ma mõtlen ka roolis olnud mehe peale," langetas pea Giacomo Scarponi. Elu võib olla vahel väga julm ja trööstitu.

Astana tiimi inimestest käisid päris mitmed tragöödiasse sattunud perele austust avaldamas ja tuge pakkumas juba nädalavahetusel - Fabio Aru, Paolo Tiralongo, spordidirektor Giuseppe Martinelli. "Ta oli eeskuju. Kui kedagi saab nimetada meheks, siis tema oli seda. Ta võis sulle asju selgitada läbi huumori ja kui sa aru ei saanud, siis läks ta tõsisema tooni peale üle," meenutas suhteid Scarponiga Martinelli. Ta rõhutas: "See, mida Michele suutis võidusõidu rajal oli üks asi. Raja kõrval oli ta väärtus meeskonnas veel kaks korda suurem. Nad käisid koos Vincenzo Nibaliga läbi tulest ja veest ning tema roll Vincenzo suurtes võitudes oli fundamentaalne."