Sõita tuli kaks ringi ning võistluse kogupikkuseks oli 72 km. Profiili poolest meenutas maastik Otepää Kekkose rada, kus pidevalt tuli sõita parajaid tõusukesi ülesse-alla, lisaks veel konarlik ning rööpaid täis pinnas, mis tegi sõidu füüsiliselt raskeks.

Põhidistantsile startis 300 jalgratturit ning teist samapalju läks poolemaa sõidule. Arvestades seda, et võistlus toimus ligi 7 miljonilise elanikkonnaga St. Peterburgi lähistel oli sõitjaid vähevõitu, ju siis pole venelased maastikurattasõitu massispordina veel avastanud.

Võidusõit algas Investment Agency meeskonnale hästi, sest 20 kilomeetri juures oli eest ära 20 meest ja seal olid ka kõik Eesti võistkonna sõitjad. Esimese ringi lõpetasid kindla edumaaga Austa ja Taavi Selder, vahendab jrk.ee.

Teise ringi sõitsid meie liidrid juba kiiremini ning mäekõrguse võidu võttis elvalane Austa Selderi ees. Parim venelane kaotas Selderile pea kolm minutit.

Väga hästi sõitsid narvalased Vladimir Vsivtsev ja Danil Kozinets, kes lõpetasid vastavalt kuuendana ja üheksandana. Kozinets oli ühtlasi parim juunior. Peep Kivil sai 11. ja Paul Nestor 19. koha, mõlemad olid oma vanuseklassis teise koha väärilised.

Naiste võit läks Venemaa ühele parimale maastikuratturile Oksana Rõbakovale, kes oli üldarvestuses 40-s. Kristel Koort oli naiste üldarvestuses kolmas ning N21 vanuseklassi teine.

Palavikuga kimpus olnud Aira Ferschel tegi enda kohta samuti hea sõidu ning lõpetas võistlejaterivi keskel. Naiste üldjärjestuses sai Ferschel 5. koha ning N21 klassis oli ta neljas.

Poolemaa sõidus sai Robert Petrovitski M14 vanuseklassis neljanda koha, üldjärjestuses oli ta 24.