Kohtuistung pidanuks algama 7. mail Washingtonis. Kohtuasja andis esimesena 2010. aastal sisse Armstrongi endine tiimikaaslane US Postal Service'ist Floyd Landis, kellele kuulub protsessireeglite järgi 25 protsenti kokkulepitud summast.

Tegemist oli nn "vilepuhuja kohtuasjaga", mis näeb ette, et USA kodanikud võivad kellegi valitsuse nimel kohtusse kaevata, kui nad leiavad, et riiki on petetud. Valitsus saab ise otsustada, kas sekkub kohtuvaidlusse, mida ta 2013. aastal ka tegi. Otsustuskohaks sai Armstrongi samal aastal Opah Winfreyle antud avameelne intervjuu, kus rattur tunnistas steoroidide ning teiste dopinguainete ja -meetodite kasutamist oma hiilgava karjääri jooksul.

Armstrong andis lõppenud kohtuasja kohta kommentaari Associated Pressile. "Kuigi ma usun, et nende kohtuasi minu vastu oli ebavajalik ja ebaõiglane ning ma olen selle lahendamiseks kulutanud suuri summasid, olen ma 2013. aastast võtnud oma vigade ja ebasobiva käitumise eest täieliku vastutuse, ning teinud seal, kus võimalik, parandusi," ütles ta.

"Sõitsin Postali tiimi nimel täiest südamest ning olen alati puna-valge-sinist kotkast oma rinnal Tour de France'il sõites uhkusega kandnud. Need mälestused on väga ehtsad ja tähendavad mulle palju."

Endiselt rikas

46-aastane Armstrong on pärast dopingumineviku ilmsiks tulekut erinevatele sponsoritele maksnud rohkem kui 20 miljoni dollari ulatuses kahjutasusid. Just kokkulepeteni jõudmine on päästnud teda täielikust laostumisest, nagu ka selle kohtuasja puhul, mis oli kõigist senistest kõige suurem.

Landise advokaat Paul Scott ütles, et kokku lepitud summa on palju vähem, kui Armstrong tema kliendile ja riigile võlgu on ning kuigi kohtuasi on lõppenud, on Armstrong endiselt pettur.

"Sellest, kui sa Oprah saates vabandust palud, ei piisa. Meie eesmärk oli ta ka finantsiliselt väga reaalsel moel vastutusele võtta ning selle kokkuleppega oleme selle eesmärgi saavutanud," sõnas ta.

Armstrongi varade suurus peaks endiselt olema mitmeid miljoneid. Tal on korralik investeeringute pagas ning kodud Austinis ja Aspenis. Tal on ka mõned jalgrattapoed Austinis ning vastupidavusalade firma WeDu. Ühtlasi teeb ta regulaarseid podcaste, intervjueerides seal teisi spordikuulsusi ning kommenteerib televisioonis Tour de France'i.