Kolmekordne olümpiakuld jälitussõidus on sel hooajal osalenud kahel World Touri mitmepäevasõidul ja need mõlemad võitnud. Märtsis sai Wiggins esikoha Pariis-Nice´il ning lõppenud nädalal edestas ta kõiki konkurente Romandias. Tõsi, need velotuurid vältasid nädala, mitte kolm, nagu suurtuurid, kuid valitsevaid trende näitasid sõidud kindlasti. Teised ässad ei suutnud Wigginsit kõrgmägedes maha jätta, eraldistardis on endine trekisõidu spets aga ekstraklassist. Lisaks suudab hästi komplekteeritud meeskond ja kõrgelt motiveeritud kaaslased tiimi liidrit hiilgavalt toetada.

Romandia tuuril edestas Wiggins teise koha saanud noort ameeriklast Andrew Talansky´t (Garmin-Barracuda) 12. ja portugaallast Rui Costa´t (Movistar) 36. sekundiga. Võitjaks kerkis ta viimase etapi, 16,5 km pikkuse eraldistardi võiduga. Neljas ja viies olid kokkuvõttes Wigginsi klubikaaslased Richie Porte ning Michael Rogers ja kuues Astana liider Roman Kreuziger.

Pekingi olümpia järel puhtalt maanteesõidule keskendunud Bradley Wiggins lõpetas 2009. aastal Tour de France´i üllatuslikult 4. kohaga. Mullu oli Wiggins Hispaania Vueltal kolmas. Tänavused esitused on näidanud, et britt võib juuli teises pooles võidupeo püsti panna ka Pariisis.