"Olen velotuuri käiguga ülimalt rahul, selge see. Oleks mulle keegi Tour de France´i eel öelnud, et lõpetan 5. kohaga, nimetanuks seda hullumeelsuseks. Tulevikku silmas pidades sai märk maha pandud ja tahaks siit veel edasi minna," sõnas 23-aastane tulevikumees tuuri kohta üldiselt.

Eraldistardiga sõidus sai van Garderen hakkama tembuga, mida iga päev ei näe. Ta püüdis kinni ja möödus enda ees startinud Cadel Evansist. Etapil näitas van Garderen 7. aega olles 16 sekundit kiirem ka Rein Taaramäest. "Üritasin parimat. Olin kahel viimasel päeval vähe tervisega kimpus. Kolm nädalat on pikk aega ja sõita lõpus 53 km pikkune eraldistart pole just lihtsaim asi teha. Evansi kinnipüüdmine oli üllatav. Kindlasti mina ei "lennanud" rajal, ta polnud parimate päevade tasemel."

Ja loomulikult ei saanud mööda minna küsimusest: "Keda pidas van Garderen velotuuri eel oma peamisteks konkurentideks heitluses valgele särgile?" Kõigepealt kõlasid kahe hollandlase nimed ja siis Taaramäe. "Touri eel oli üsna mitmeid mehi, keda tõsisteks konkurentideks pidasin. Kindlasti Wouter Poels, kes kukkumise tõttu tuuri katkestas; Steven Kruijswijk, kellel oli samuti mitut puhku ebaõnne; Rein Taaramäega tuli arvestada, kuid üllatuslikult kerkis kõige tõsisemaks ohuks hoopis Thibaut Pinot. Ta oli mägedes väga tugev ja pani mind kohati suure pinge alla."

Tejay van Garderen kaotab viimase etapi eel üldvõidu suunas liikuvale Bradley Wigginsile 11 minuti ja 4 sekundiga. Võrdluseks olgu toodud, et mullune Touri parim noor Pierre Rolland kaotas Cadel Evansile 10.43 ja Taaramäe 11.29.