195 km pikkuse etapi teises pooles pidid rattur läbima kaks "tapvat" tõusu, millest teisel tegi britt Froome otsustava rünnaku. Froome ei andnud teistele võimalustki ning finišis edestas ta lähimat konkurenti, oma meeskonnakaaslast Richie Porte'i, 51 sekundiga. Kolmandana tuli üle joone hispaanlane Alejandro Valverde.

Froome tõusis ühtlasi üldliidriks ning edestab Porte'i 51 sekundiga ja Valverdet ühe minuti ja 25 sekundiga.

Rein Taaramäe sai tänasel etapil 49. koha kaotades võitjale 9 minuti ja 20 sekundiga. Kokkuvõttes tõusis eestlane 28 minutilise kaotusega 62. kohale.

Tänasel etapil sai suure kaotuse ka Cofidise liider Daniel Navarro, kes lõpetas Team Sky ratturist 9 minutit ja 13 sekundit hiljem.

Taaramäe võttis tänase etapi kokku oma blogis paf.com lehel nii:

"Esimene tõus oli tervelt 15 km pikk ja tee selline konarlik ja üli kehv. Umbes 3 km möödudes sain aru, et täna läheb raskeks. Suristasin veel pundis mingi 3 km ja siis jäin maha. Tempo meeletu polnud, lihtsalt endal pole piisavalt minekut. Umbes 50-70 w jalast puudu. See on suur puudujääk, aga ega ma imet ei oodanutki, kuna pole juba poolteist aastat suutnud arendada 400-450 w. See selleks, praegu ei saa purakat turule kotiga ostma minna, tuleb oma aeg lihtsalt ära oodata. Siiski jalga ma päris sirgu ei saanud lasta, kuna 40-mehelises pundis oli vaid 2 Cofidist järel. Minu ülesandeks jäi kolmanda mehena lõpetada, kelle järgi siis ka meeskonna aeg kinni tiksub. Esimese mäe lõpus sain kätte oma sõbrad Navarro ja Mate. Danielel oli ka kehva päev ja Luis oli teda ootama jäänud. Nii me siis rügasime tõusu kuidagi lõpuni ja Dani oli lausa nii läbi, et ka minu tempo hakkas talle üle jõu käima. Kuid õnneks tuli päästev laskumine, kus ma võtsin töö enda peale ja tõmbasin Dani ja Luisi viimase 8 km pikkuse mäe alla. Tousu all jäin koheselt maha, kuid enda kuttidega tekkis selline 100-meetrine vahe ja 3 km enne lõppu sain nad veel isegi kätte ja nii me üle joone tulime.
Pettunud ma ei ole ja kurb ka mitte. Ei kujuta ette, miks nii kehva olen, kuid eks hooaja algus räsis mind kõvasti ja sealt neid probleeme otsida tuleks. Pole lugu, olen Tour de France’il, see on ikka uskumatu velotuur. Kahju kohe, et iga inimene midagi sellist kogeda ei saa. Täna seal põrgukuumuses kannatades ja nägu ees kõver, tundsin, et raskemat ja ekstreemsemat hobi on ikka raske leida…Seal, kus on kõige raskem, tilgud üleni higist ja väljas on +40 kraadi, kuid samas on kananahk suurest vee kaotusest nahale tekkinud ning vaatamata palavusele, on tegelikult külm; kuuled raja ääres: “Väga tubli! Pane, pane.”, ja sini-must-valge lehvib nina ees…Selline on parim emotsioon ja annab jõudu, et lõpuni punnida. Tänud!
Homne päev tuleb viimane ja üli raske Püreneedes. Kui Navarrol homme tunne parem pole, siis enam kokkuvõtet meil nühkida pole mõtet.
Tahaks homme atrõõvi pääseda, kuid kahtlen, kas nii raskel päeval seda teha suudan. Igatahes tuleb ülimalt raske, kuid võrratu päev!"