Tugevamate meeskondadena saab kindlasti esile tõsta kolme Prokontinentaal tasemega klubi: Androni Giocattoli – Venezuela (VEN), CCC Polsat Polkowice (POL) ja ka eelmisel aastal osalenud Rusvelo (RUS). Kontinetaalmeeskondadest on uued huvitavad osalejad Amore & Vita (UKR) meeskond, kus sõidab ka eestlane Mihkel Räim; Astana (KAZ) järelkasvutiim, Synergy Baku Cycling Project (AZE) ja Concordia Forsikring – Riwal (DEN).

Taas on stardis varasematel aastatel Eestis edukalt esinenud Christina Watches – Onfone (DEN) ja Rietumu Delfin (LAT). Rahvuskoondistest on kindlasti tugevaima koosseisuga Eesti koondis, kus eelmise aasta Tartu GP võitu tuleb kaitsma Rene Mandri.

Meeskondade detailsema info leiab SIIT!

Velotuuri ametlik treiler:

Võistluste direktor Indrek Kelk: „Kuna tegu on üsna ühtlase tasemega meeskondadega, siis on favoriite väga raske välja tuua. On tõenäoline, et Prokontinentaaltiimid üritavad oma jõu ja kogemuse pealt kõrgemaid kohti saavutada, kuid konkurentsi pakuvad neile kindlasti tugevad Kontinentaaltiimid.“

Tour of Estonia kuulub Estonian Cycling Weekendi programmi ning saab alguse 30. mail. Kolme päeva jooksul sõidetakse kokku neli etappi – 30.05 hommikul toimub Viimsi-Randvere ringil grupisõit, päeva teine pooletapp toimub Tallinna vanalinnas, kus eraldistardist lähevad 3 km ringile kõik tuuril osalevad ratturid. Tuuri teisel päeval, 31. mail toimub stardiga Jürist Tallinn-Tartu etapp, tuuri üldvõitjad selguvad 1. juunil, kui Tartu tänavatel sõidetakse finaaletapp, vaatemänguline Tartu Grand Prix.

Estonian Cycling Weekend kulmineerub 2. juunil SEB 32. Tartu Rattaralliga, kus asuvad starti ka enamus profisõitudel osalenud ratturitest.

Tour of Estonia programmi leiab SIIT!

Eestimaa velotuuri korraldamist toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.