Meie mees Rein Taaramäe püsis viieliikmelises jooksikute grupis esimestest kilomeetritest alates, kuid pidi peagrupiga taas liituma 20 kilomeetrit enne finišijoont.

Lõpuprotokollis tegi eestlastest parima sõidu Tanel Kangert, kes lõpetas 25. kohal, kohe tiimiskaaslase ja tuuri üldliidri Vincenzo Nibali ees.

Taaramäe sai lõpuks kirja 104. tulemuse, kaotades 5 minutit ja 12 sekundit.

Kokkuvõttes juhib Nibali teisel kohal oleva prantslase Thibaut Pinot ees 7 minuti ja 10 sekundiga. Kolmandana tuleb Jean-Christophe Peraud, kes kaotab 7 minutit ja 23 sekundit. Temast omakorda kahe sekundiga jääb maha hispaanlane Alejandro Valverde.

Kangert on kokkuvõttes 20. kohal, jäädes tiimiskaaslasest maha 50 minutit ja 34 sekundit. Taaramäe on 89. kohal.

Sõidu käik:

Kohe etapi esimestel kilomeetril pääses eest nelik Cyril Gautier (Europcar), Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp), Martin Elmiger (IAM) ja Arnaud Gérard (Bretagne-Seche). Natuke hiljem ühines nendega üksi tagant järgi tulnud Rein Taaramäe (Cofidis).

Üldarvestuses ükski meest viisikust ohtlik pole, väikseim kaotus liidrile on 57 minutit. Seega Astana neid iga hinna eest püüdma ei pea, küll aga kibelevad mingil hetkel tööle head sprinterit omavad meeskonnad.

Sõidu kulg:

* Esimese tunni keskmine kiirus oli jooksikutel 42,4 km/h ja nende edu peagrupi ees kasvas enam kui 3 minutiliseks (max 3.35).

* Taaramäe teab, et täna on tal viimane võimalus käesoleval Touril mingi märk maha saada. Motivatsiooni jagub ja vajadusel sõidetakse end päeva lõpuks pildituks.

* Peagrupi vedamise on üle võtnud Cannondale´i meeskond, sest rohelise särgi omanik Peter Sagan soovib samuti etapivõitu tähistada. Slovakk on neljal korral olnud teine...

* Taaramäe on üldarvestuses 89. kohal ja kaotab liider Vincenzo Nibalile 3 tundi ja 26 minutit. Parim koht etapil on olnud 52.

* Cannondale ei lase jooksikuid kaugele. Vahe on kahanenud 2.50 peale. Kindlasti ei sõida ees olev viisik hetkel maksimumiga, vaid üritab kavaldada.

* Täna jääb ratturite teele vaid üks kategooriaga tõus. 13 km enne etapi lõppu on 4. kategooria tõus (Cote de Monbazillac), millel pikkust 1,3 km ja raskusprotsent 7,6 %.

* Cofidis saavutas viimati etapivõidu 2008. aastal. Selle ajaga on väga palju vett merre voolanud. Tänavusel velotuuril on 22 meeskonnast etapivõiduni jõudnud vaid 8.

* Giant-Shimano töömesilased on Cannondale´i meeskonnale appi läinud. Algas vihmasadu ja ilmaennustuse kohaselt võib sadu saata rattureid kuni finišini. Tuul peaks enamuse etapist puhuma tagant.

* Kaks tundi sõidetud ja jooksikute edu 2.30 ringis. Peagrupi eesotsas teevad tööd Giant-Shimano, Katjuša ja Lotto-Belisoli mehed.

* 112 km veel lõpuni ja vahe on sulanud alla 2 minuti. Tundub, et ei taheta täna anda jooksikutele suurt võimalust. Samas, sellise koerailmaga võib suures grupis ootamatusi ette tulla.

* Õige pea saab pool distantsist läbitud ja jooksikute edu kasvanud 2.10 peale.

* Peagrupp läbis feed zone´i ehk söötmis- ja jootmisala. Käigupealt kerge lõuna ja täiskäigul edasi. Jooksikute edu 2.30.