Antidopinguagentuure on hoiatatud, et nad oleksid eriti valvsad tänavusel Tour de France'il Aicari osas, mis on lihasmassi kasvatava ja rasva põletava toimega. Hollandi ajalehe De Telegraaf andmetel on olulised spordiga seotud isikud andnud vihjeid, et Aicar on tagasi jalgrattaspordis.

Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) avalikustas, et juunis soovitas üks antidopingu valdkonnas töötav inimene neil rohkem uurida jälgi Aicari tarvitamisest profiratturite seas. Väidetavalt pidas WADA-le vihje andnud isik silmas just osi tänavusel Tour de France'il osalevaid rattureid. Hollandi meedia andmetel kasutavad mitmed ratturid seda pulbri kujul.

Dopinguekspert Bouwe de Boer sõnas, et Aicari näol on tegemist "perfektse dopinguga." "Seda on praktiliselt võimatu tuvastada, sest inimorganism toodab seda nagunii. Selle jälgi on võimalik verest leida, aga see on väga keeruline. Oht, et ratturid seda tarvitavad, on alati olemas."

WADA ühe labori DoCoLab professor Peter van Eenoo hinnangul ei oleks ime, kui ratturid seda kasutavad. "Pole juhus, et mitmeid WADA laboreid on Aicari osas informeeritud."

Samas tunnnistas van Eenoo, et pole üldse kindel, kui kasulik Aicar sportlastele olla võib. "Seda pole täielikult tõestatud, et antud ravimil on otsene mõju võimekuse suurendamisele. Lisaks peab seda tarvitama suurtes kogustes, et see oleks kasulik. Kardan, et praegu ongi käimas just testid Aicari mõjude osas."

Ametlikult on Aicarit testitud vaid hiirte peal ning katsete järgi paranes loomade vastupidavus 68% võrra.

Aicar on ravim, mida organism toodab teatud koguses naturaalselt ning selle tarvitamisel suureneb kehas punaste vereliblede hulk ning kiireneb rasvade ja süsivesikute põletamine.

De Telegraaf palus juttude taustal kommentaari ka velotuuril osaleva Team Jumbo-Visma meeskonna spordidirektorilt Merijn Zeemanilt. Meeskonna jaoks on tänavune tuur möödumas edukalt ning tiimi sõitja Steven Kruijswijk hoiab kümne etapi järel neljandat kohta. "Just sellepärast, et oleme tänavusel Tour de France'il võidukonkurentsis arvan, et sport on siin puhas. Kuulujutte Aicari tarvitamisest ei oska ma kommenteerida. Küll aga on tõestanud politseioperatsioon Aadrilaskmine, et dopingutarvitamine pole ka jalgrattaspordist siiski täielikult kadunud."