"Nagu mina aru saan, siis ei ole kergejõustikus dopingukontroll samal tasemel kui jalgrattaspordis. Kergejõustik peab rohkem raha sellesse investeerima. See oleks esimene samm õiges suunas," ütles Froome BBC-le.

Inglase sõnul kulutab Rahvusvaheline rattaspordiliit (UCI) neli korda rohkem raha dopinguprogrammidele kui Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF).

Kui IAAF kulutab dopinguga võitlemisele aastas 1,3 miljonit naela, siis jalgrattaspordis ulatub see summa ligi 6 miljonini. Samas tuleb rattaspordis enamus sellest rahast profimeeskondadelt, kes peavad selle kulutuse tegema, et UCI võistlustele pääsemiseks litsentsi saada.

"Ma usun, et jalgrattaspordis on olukord võrreldes 10-15 aastat tagasi valitsenud mustade aegadega märkimisväärselt paremaks muutunud. Kontroll on väga tõhus ning mul on suur usk, et asi töötab hästi," kiitis Froome rattaliitu.

30-aastane britt lisas, et alles eelmisel pühapäeval pidi ta kell 3 öösel oma Monaco korteris dopinguküttidele proovi andma, kuid tema jaoks pole see probleem.